Ивицата Газа може да бъде на ръба на нова хуманитарна

...
Ивицата Газа може да бъде на ръба на нова хуманитарна
Коментари Харесай

Очаква се скоро Газа да остане без горива, лекарства и храна

Ивицата Газа може да бъде на ръба на нова филантропична рецесия , в случай че не бъдат позволени доставките, предизвестиха палестинските управляващите, до момента в който Израел дава отговор на офанзивите на Хамас.

По-рано в понеделник Израел разгласи " цялостна блокада " на територията - като сподели, че електричеството, храната, горивото и водата ще бъдат прекратени .



Кадри, излъчени от BBC демонстрират пусти улици, покрити с отломки от срутени здания след израелските въздушни удари. Повече от 500 души са починали при тези набези, отбелязва английската социална медия.


Ивицата Газа е дом на общо към 2,3 милиона души - 80% от които разчитат на филантропична помощ основно заради продължаващите военни дейности с Израел. Територията се ръководи от бойци на Хамас , само че Израел управлява въздушното пространство и бреговата линия. Израелските управляващи също по този начин лимитират кой и какви артикули могат да минават през границата.

Съседен Египет също строго управлява какво или кой може да минава през границата му с Газа. От началото на офанзивите в събота сутринта Израел спря всички доставки , влизащи в Газа, в това число храна и медикаменти . Хората сега са без електричество и интернет и скоро може да останат без съществени ресурси от храна и вода .



Властите предизвестиха, че горивото ще свърши в границите на 24 до 72 часа.  Хуманитарната организация на Организация на обединените нации, OCHA, също предизвести, че доставките на гориво би трябвало не престават няколко дни.

Дори преди последните ограничавания, жителите на Газа към този момент бяха изправени пред необятно публикувана продоволствена неустановеност, ограничавания върху придвижването и дефицит на вода, отбелязва BBC.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР