Ивет Стайкова, внучка на голямата актриса Виолета Донева, която е

...
Ивет Стайкова, внучка на голямата актриса Виолета Донева, която е
Коментари Харесай

 Внучката на Виолета Донева си смени прическата в ареста  



Ивет Стайкова, внучка на огромната актриса Виолета Донева, която е упрекната в убийството й, продължава да бъде в ареста, а съдът за следващ път отхвърли да промени мярката й за неотклонение. На последното съвещание по делото преди броени дни Ивет съобщи пред магистратите: „ Не ми пука! ”, откакто чу, че остава да обитава в ареста. От появяването й в правосъдната зала стана ясно, че до момента в който е зад решетките, явно не й липсват някои екстри като багра за коса. От яркочервена 18-годишната тийнейджърка е трансформирала прическата си на русо с тъмни корени.

Ивет беше арестуваната за убийството на актрисата през есента на предходната година, а на чуването в съда беше с алена коса. Няма и половин година по-късно девойката е тотално неузнаваема. Въпреки че е упрекната в най-тежкото закононарушение, а точно причиняването на гибелта на личната си баба по изключително непосилен метод, Стайкова се явява с усмивка на всяко правосъдно съвещание, в това число и на последното.

Миналия месец стана ясно, че внучката на Донева е била известно време в държавната психиатрична клиника в Ловеч, след което е била още веднъж върната в следствения арест в София. По време на престоя си в клиниката е била подложена на постоянни срещи с психиатри и разнообразни експерти, на чиито рамене лежи оценката на психологичното й здраве. Те ще би трябвало да изготвят експертиза, която да послужи пред съда. Най-важното в тази ситуация е да се обясни положението на Ивет минути преди убийството и дали е осъзнавала какво прави. От това зависи дали ще бъде пратена в пандиза, или в психиатрия за лекуване.

Припомняме, че трупът на Виолета Донева беше открит на 22 октомври м. година в дома й. Тогава родственици на актрисата не могли да се свържат с нея и решили да се обадят на полицията. Казали, че близката им не е нито виждана, нито чувана от няколко дни. Полицаите отишли на адреса на кинолегендата в столичния квартал „ Изток ”, разрушили вратата и попаднали на безжизненото тяло на 79-годишната актриса. Донева била открита в коридора на жилището си с прободни рани и със следи от душене. Не след дълго внучката й беше задържана и упрекната като директен причинител на действието. Впоследствие стана ясно, че Ивет е употребявала опиати от 14-годишна, правила е два опита за самоубийство, а седмица преди гибелта на баба си, е наръгала с нож собствен другар.
Ивет е дете на сина на Донева Иво от брака й с режисьора Людмил Стайков. Била е в положителни връзки със своята баба. Смята се, че до съдбовния случай се е стигнало, откакто актрисата отказала да й даде пари за дрога. Помежду им избухнал скандал, който приключил със зверското ликвидиране.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР