Ивет Лалова си извоюва право да участва на петите си

...
Ивет Лалова си извоюва право да участва на петите си
Коментари Харесай

Ивет си осигури старт на пета Олимпиада

Ивет Лалова си извоюва право да взе участие на петите си Олимпийски игри. Българката пори норматива на 200 за Токио 2020, откакто победи в дисциплината с 22.55 сек на шампионата Seiko Golden Grand Prix в Осака (Яп).

" Моят сезон стартира с прелестен резултат, разяснява Ивет, която си направи прелестен подарък за вчерашния си 35-и рожден ден. - Рекорд на шампионата и квота за олимпийските игри в Токио и международното в Доха. Не знам какво повече можеше да желая от днешното тичане. Благодаря ви за поддръжката. Желая на всички доста здраве и триумф ".

Лалова направи олимпийския си дебют в Атина 2004, където са и най-хубавите й класирания -- четвърто място на 100 м и пето на 200 м. След това започва в Пекин 2008, Лондон 2012 и Рио 2016.

Тихомир Иванов завоюва третото място в скока на височина на шампионата в Осака. Той преодоля 220 см за класирането си. Българинът беше изпреварен от двама представители на домакините – Наото Тобе с 227 см, и Такаши Ето с 224 см.

Това беше първият старт за Иванов през летния сезон. Той има персонален връх от 231 см, а през зимата реализира 228 см. Пред Тихомир стои норматив за присъединяване на международното състезание в Доха (Кат) през есента от 230 см, както и олимпийска квота от 233 см.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР