Ивет Лалова се класира на своя трети финал на световно

...
Ивет Лалова се класира на своя трети финал на световно
Коментари Харесай

Ивет: Не казвам, че това ще е последното ми световно

Ивет Лалова се класира на своя трети край на международно състезание при седмото си присъединяване на планетарен конгрес навън. 35-годишната спринтьорка приключи седма във финала на 200 метра в Доха с достижение от 22.79 секунди. Тази вечер тя се завърна в София и беше посрещната от родителите си, сестра си и кучето Рио, което ѝ беше харизано след Олимпиадата в Бразилия преди 3 години.

"Когато нещата се поуспокоиха, даже още на идващия ден, си дадох сметка, че моята цел действително беше точно край, не съм отишла с сложена задача за медали. Така че мога да бъда доста щастлива ", показа Ивет при завръщането си на родна земя и разяснява по какъв начин прави оценка предизвикването Доха.

"Срещнахме климат и условия, каквито не бяхме срещали в никакъв случай до момента – почтено казано, в моята към този момент много дълга кариера, в никакъв случай не бях бягала при толкоз тежки условия. Към края времето се пооправи, през днешния ден беше необикновено прелестно и можеше да се стои на открито. Първите дни беше доста топло, не можехме да стоим отвън хотелите и климатизираните пространства. "

"Беше предизвикателство за нас – дългият сезон, дългата подготовка. Беше предизвикателство и за треньорите. Видяхме, че имаше спортисти, които цялостен сезон бягаха и скачаха, само че не съумяха да изпълнят своите цели точно на Световното състезание. Остават единствено 10 месеца до Олимпиадата. Беше забавно, вълнуващо и може би доста по-трудно, в сравнение с всички чакахме ", добави Лалова-Колио.

Тя разяснява и прочувствените си думи след финала на 200 метра, когато показа, че в този момент е подарила един бронз на Муджинга Камбунджи (б.а. тя завоюва бронза с 22.51 секунди, Лалова имаше 22.45 секунди през сезона), само че в Токио следващата година ще си го вземе.

"Въобще не си помислям даже за секунда, че няма да има оптимално мощна конкуренция на Олимпиадата. Моето изявление за медала на Камбунджи беше по-скоро, тъй като нееднократно съм я побеждавала. Тя е моя близка другарка. Това по-скоро би трябвало единствено да ме стимулира. Бягането във финала беше мъчно и бягах със сърце. "

Ивет приказва за позитивизма си и за измененията, които са настъпили у нея в последните години.

"Опитвам се да бъда по-добра и като човек, и в връзките си с хората, да оказвам помощ повече, да се възнамерявам за по-важните неща в живота, тъй като не всичко е единствено медали, първо и второ място и олимпиади. Старая се да работя доста върху себе си и може би това ме прави положителна, тъй като ми оказва помощ да видя същинските и значимите неща в живота ", съобщи Лалова. Спринтьорката не желае да си слага граници и към момента не вижда края на кариерата си.

"Не мога да кажа, че това ми беше последното международно. Не си слагам никакви граници. Вашият сътрудник Николай Кръстев направи една забавна статистика – тази година е третият сезон по мощ през последните 19 години. Ако аз мога да направя в края на кариерата си третият сезон по мощ, за какво пък това да е последното международно състезание? Не споделям по кое време е краят ", съобщи Ивет.

"Казах го няколко пъти през сезона – до момента в който нещата се получават, до момента в който на мен ми е прелестно, до момента в който минавам през тези тежки режими и тренировки с такава обич и усеща, ще не преставам. Тази година даже не ми се стопира до почивам. Искам на следващия ден сутринта безусловно да стартира подготовката за Олимпиадата в Токио. Докато нещата в действителност се получават, за какво би трябвало да поставям завършек на нещо толкоз хубаво? "

"Сега ще имам няколко дни наложителна отмора и по-късно ще стартира своите тренировки ", съобщи Лалова. Ивет показа и кое е първото нещо, което желае да направи на родна земя.

"Първо желая да прегърна майка си и татко си, тъй като знам, че те се вълнуваха извънредно доста. Сега е моментът да им благодаря за всичко, което вършат ", показа спринтьорката и разкри по какъв начин се трансформира за нея през годините чувството да е измежду най-хубавите.

"Оценявам го по друг метод, тъй като в действителност виждам доста малко хора, които съумяват да се задържат толкоз дълго през годините и да са непрекъснато на финалите. Идват нови и нови, млади и все по-амбцирани спринтьори и в останалите дисциплини. Затова получавам доста огромен почит от съперничките си, от вашите сътрудници, изобщо от цялата лекоатлетическа общественост и това ме кара да го правя оценка и аз доста. " Спринтьорката приказва и за символиката на цифрата 7 в живота ѝ.

"Дано да ми са ми на шанс седмиците в бъдеще. 107 е моето число, преследва ме цялостен живот. Един ден ще направя галерия за всичко с номер 107 в живота ми. Дай боже, да са ми на шанс на Олимпийските игри в Токио ", добави тя. Ивет разяснява и рецензиите, които получи Катар за организирането на това състезание.

"Чуха се доста рецензии, в действителност доста огромни пари бяха хвърлени, само че видяхме едно необикновено шоу. Единствено мога да скърбя, че единствено за моя край тъкмо нямаше това светлинно шоу, което имаше на другите. Но в действителност не бяхме ограбени от нищо, беше помислено доста за спортистите. Беше забавно, едно огромно предизвикателство – считам, че е за положително, с цел да може атлетиката да се развива на всички места. "

Какво e научила за себе си за 2019 година и какво ще й е от изгода за Токио: "Научих, че човек не би трябвало да си слага граници, да взема решение, че нещо е свършило или, че няма да поже да го направи още веднъж, да го повтори. Напротив – това, което аз взех от това международно като урок и желая да продължа до края на кариерата си, е това, че даже и аз самата мога да изненадам себе си, мога да изненадам всички, мога да реализира повече, в сравнение с съм очаквала. "

"Разбира се, че можех да надскоча седмото място. Но знаете, че има неща, които остават зад кулисите – има сложни дни, в които нещата не се получават толкоз елементарно, само че ще употребявам тази мотивация, с цел да го направя в Токио ", приключи Лалова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР