Ивет Лалова, която е посланик на кампанията "Открито за диабета",

...
Ивет Лалова, която е посланик на кампанията "Открито за диабета",
Коментари Харесай

Ивет Лалова: Превенция на диабета чрез здравословно хранене и спорт


Ивет Лалова, която е дипломат на акцията "Открито за диабета", прикани за предварителна защита на болестта посредством здравословно хранене и спорт, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Рамо до рамо с началник Ради Стамболов спринтьорката готви плодови сорбета от ягоди, малини и манго, приготвени посредством течен азот и най-важното - без захар.

Лекоатлетката посочи, че по данни на Международната диабетна федерация от 2015 година всеки 11-ти човек по света има диабет. Близо половината от хората обаче не знаят за това, тъй като не са диагностицирани. В България хората сред 20 и 70 години със болестта диабет са близо половин милион. „ Факт е, че ранната диагностика и контролът над болестта, защищават от затруднения, които постоянно са съществено инвалидизиращи. Независимо от стряскащите статистики обаче близо 45% от българите не са изследвали кръвната си захар, макар че е целесъобразно това да се прави най-малко един път в годината ”, акцентира Ивет Лалова.

По случай Световният ден за битка с диабета през ноември акцията „ Открито за диабета ” обезпечава безвъзмездни измервания на кръвна захар и равнищата на и гликиран хемоглобин в 12 града в България. До момента над 500 души са създали тези проучвания. Целта на измерванията е да се даде опция за профилактика на здравите и надзор на болестта на хората с диабет.
 Лалова готви плодови сорбета от ягоди, малини и манго, приготвени посредством течен азот и най-важното - без захар Лалова готви плодови сорбета от ягоди, малини и манго, приготвени посредством течен азот и най-важното - без захар / БГНЕС
Начините за предварителна защита от диабет вид 2 са ежедневна физическа интензивност и здравословно хранене. Ежедневната 30-минутна разходка понижава риска от диабет вид 2 с 35 до 40%. Това е нещо доста малко, което може да ви избави от такова заболяване, акцентира Лалова. Тя е безапелационна, че здравословното хранене е доста значимо.

Така, да вземем за пример методът на чинията е доста елементарен за осъществяване. Той допуска, че половината от храната ви би трябвало да бъде от несъдържащи скорбяла зеленчуци, една четвърт - от зърнени храни и другата една четвърт от месни протеини с скотски генезис за закуска, обяд и вечеря.

Кулинарни блогъри също се включиха в акцията „ Открито за диабета ” със здравословни предписания, които са подобаващи както за диабетици, по този начин и за хора, които държат на здравословното хранене. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР