Ивет Лалова и Мирела Демирева ще бъдат лидери на българския

...
Ивет Лалова и Мирела Демирева ще бъдат лидери на българския
Коментари Харесай

Стартовете на Ивет Лалова на европейското - на живо на btvnovinite.bg

Ивет Лалова и Мирела Демирева ще бъдат водачи на българския тим на европейското отборно състезание по лека атлетика в Хърватия, което стартира през днешния ден. Тимът ни ще се състезава в третото равнище на шампионата, а задачата е най-малко оставане в дивизията.

Тази година България ще взе участие с най-хубавите си спортисти. Лалова ще опита да вземе оптимален брой точки на 100 и 200 метра, също така ще бяга и в щафетата на 4x100 м.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Стартовете на най-бързата ни спринтьорка ще бъдат излъчени онлайн на уеб страницата ни btvnovinite.bg, както и във Facebook на страницата bTV Спорт. Осмата от олимпийските игри в Рио през 2016 година ще гони успеха в бягането на 100 м през днешния ден от 18:00 ч. българско време. Щафетата с нейно присъединяване стартира в 20:30 ч.

В неделя Лалова ще бяга на 200 м от 19:00 ч.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Олимпийската вицешампионка Мирела Демирева е любимец за успеха на скок височина, а за цялостен триумф може да се разчита и на шампионката на континента в зала от тази зима Радослава Мавродиева на гюле, Габриела Петрова на троен скок и Тихомир Иванов на скок височина.
На старт за България: Ивет, учителка и фаянсаджия Йо-йо резултат или какво да чакаме от европейското в Хърватия

Европейското отборно състезание се организира на всеки две години и в него вземат участие всички страни от континента. Отборите са разпределени в четири дивизии - Суперлига с 12 участника (домакин тази година е Полша), Първа лига с други 12 страни и хазаин Норвегия, Втора лига с още 12 страни, измежду които България, и последната дивизия, където започват всички останали страни (домакин е Северна Македония).

Снимка: Instagram

Четирите дивизии се състезават без значение една от друга. Всяка страна взе участие с по един спортист в дисциплинираност, който съгласно класирането си получава точки за тима – за първо място се дават 12 точки, за второ място - 11 и така нататък Най-добрите отбори получават промоция за по-горна дивизия, а приключилите на последните места отпадат в долната група. В идващото издание през 2021 година тимовете в Суперлигата ще бъдат понижени на 8. Така в тазгодишната конкуренция изпадащите от всяка дивизия ще са по 5.

Снимка: Lap.bg

По този метод от групата на България единствено спечелилият ще получи право да се изкачи във второто равнище, а общо пет тима ще отпаднат в последната четвърта дивизия. Т.е. с цел да резервира мястото си, отборът ни би трябвало да приключи сред втора и седма позиция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР