Ивет Горанова стана вицешампионка на световното първенство по карате в

...
Ивет Горанова стана вицешампионка на световното първенство по карате в
Коментари Харесай

Ивет Горанова взе сребърен медал на световното първенство по карате

Ивет Горанова стана вицешампионка на международното състезание по карате в Будапеща. Българката загуби финала в кат. 55 кг кумите, като отстъпи 1:8 на туркинята Туба Якан. Горанова, която е олимпийска шампионка от Токио, беше по-активна в дуела, само че съперничката ѝ сполучливо я контрираше. Якан, която има четири европейски трофеи самостоятелно и отборно, поведе с 3:1, а по-късно съумя да усили задатъка си.

Медалът за Горанова е най-хубавото класиране за България в историята на международни шампионати по карате за мъже и дами. Досега тя имаше два бронзови медала от шампионати на планетата - в Мадрид през 2018 и в Дубай през 2021.
До мача за купата Горанова реализира пет победи в Будапеща, а на полуфинала в профил Анжелика Терлюга в повтаряне на финала от игрите в Токио.

Българката печели втори сребърен орден от огромно състезание през тази година, откакто през юни стана вицешампионка и на Европейските игри в Краков. Тогава Горанова в профил Якан на полуфинал и загуби финала от Терлюга, до момента в който в този момент победи украинката на полуфинала и отстъпи на туркинята в мача за купата.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР