Ивет Горанова стана световна вицешампионка по карате. В Будапеща българката

...
Ивет Горанова стана световна вицешампионка по карате. В Будапеща българката
Коментари Харесай

Световно сребро за Ивет Горанова

Ивет Горанова стана международна вицешампионка по карате. В Будапеща българката загуби финала в кат. 55 кг кумите, като отстъпи с 1:8 т. на Туба Якан (Тур). Плевенчанката, която е олимпийска шампионка от Токио 2020, беше по-активна в дуела, само че съперничката й сполучливо я контрираше. Якан, която има четири европейски трофеи самостоятелно и отборно, поведе с 3:1, а по-късно съумя да усили задатъка си.
Медалът за Горанова е най-хубавото класиране за България в историята на международни шампионати за дами и мъже. Досега тя имаше два бронзови медала от шампионати на планетата - в Мадрид 2018 и в Дубай 2021.
До мача за купата Горанова реализира пет победи в унгарската столица, като на 1/2-финала в профил Анжелика Терлюга (Укр) в повтаряне на финала от Игрите в Токио.
Българката печели тази година втори сребърен орден от огромно състезание, откакто през юни стана вицешампионка и на Европейските игри в Краков. Тогава нашата в профил Якан на 1/2-финал и загуби в борбата за купата от Терлюга. 32-годишната туркиня към този момент има 10 оценки в кариерата си от огромни шампионати.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР