Ивет Горанова ще бъде част от управителния съвет Вчера, 6

...
Ивет Горанова ще бъде част от управителния съвет Вчера, 6
Коментари Харесай

Избраха Русалин Русалинов за президент на Българската Национална Федерация по Карате

Ивет Горанова ще бъде част от управителния съвет
Вчера, 6 октомври, в постройката на Министерството на младежта и спорта се организира постоянно свикано общо заседание на членовете на Българска Национална Федерация Карате (БНФК). Дневният ред бе от една точка - избор на управителни органи (президент, вицепрезидент и директорски съвет). Изборите бяха очевидни.

В началото на съвещанието с едноминутно безмълвие бе почетена паметта и загубата на президента на БНФК Алексей Петров. След разисквания, изявления и разискване на оферти шихан Русалин Русалинов бе определен с болшинство за президент на федерацията, пише plevenutre.bg.

Той има зад тила си три мандата като вицепрезидент, a също така е и вицепрезидент на международната шотокан федерация (WSF). Русалинов е президент на КБИ " Петромакс " - Плевен и е сенсей на олимпийската шампионка Ивет Горанова. За вицепрезидент бе определен Борис Николов - доскорошен общоприет секретар на федерацията.

Изборът на членове на управителния съвет продължи повече от два часа, защото предложенията за останалите 7 места бяха 24. Многото кандидатури бяха симптом за огромния интерес към ръководството и развиването на федерацията по карате.

С най-вече гласове за членове на УС бяха определени следните претенденти: Димитър Христов, Димитър Спасов, Георги Попов, Христо Терзиев, Николай Рачев, Радослав Пенов и олимпийската шампионка и лице на федерацията Ивет Горанова.

На първото си съвещание новоизбраният УС единомислещо избра за общоприет секретар Димитър Христов, а също по този начин и очерта главните цели и насоки в ръководството на федерацията. Събранието протече в градивен и положителен дух, като бяха спазени традициите и приемствеността в бойните изкуства и спорт.

За страдание, макар упованията и очакванията на всички, по-рано през днешния ден стана ясно, че карате няма да е в програмата на олимпийските игри в Лос Анджелис 2028.

Пред родната федерация обаче се задават нови значими провокации до края на тази година - следва подготовка и присъединяване на състезателите ни в Световното състезание за мъже и дами в Будапеща от 27 до 30 октомври, както и Национална купа за всички възрасти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР