Ивет Горанова продължава да жъне успехи. 19-годишната състезателка от Плевен

...
Ивет Горанова продължава да жъне успехи. 19-годишната състезателка от Плевен
Коментари Харесай

Ивет Горанова подкрепи проекта България: Срещу агресията в спорта

Ивет Горанова продължава да жъне триумфи. 19-годишната състезателка от Плевен завоюва неотдавна златото на Европейските игри в Минск, надделявайки над конкуренцията в категория до 55 кг " кумите ". За Ивет това бе следващо скъпо отличие в актива й след бронзовите медали от международно и европейско състезание. Припомняме, че възпитаничката на треньора Ангел Ленков от клуб " Петромакс " смая света през 2018 година, когато заслужи третото място на Мондиала в испанската столица Мадрид, като това се случи при дебюта си при дамите. Ивет е още по-амбицирана за олимпийска купа следващата година и безспорно е измежду фаворитките за Игрите в Токио.

През миналия уикенд огромният ни гений поддържа плана " България: Срещу експанзията в спорта 2019 " на Регионалната организация за предприемачество и нововъведения – Варна (РАПИВ) в Националната спортна база " Спорт палас " до Варна. Младежи, млади спортни публицисти и спортисти обсъждаха взаимно с преподаватели на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " механизми за различаване на типовете експанзия и зависимости при осъществяване и отразяване на спортни събития и технологии за туширане на нападателно държание.

" Моята цел е да стимулирам децата още в ранна възраст да влезнат в залите и по този метод да овладяват експанзията. Трябва да се почистват от нея в точния момент. Те нямат потребност да натрупат отрицателна сила в себе си. Моят сенсей Русалин Русалинов споделя че преди да вземеш решение би трябвало да помислиш. Трябва да се контролираш. Агресията е зложелател на спорта. С експанзия може да загубиш. Няма нищо общо със спортната завист - тя е предпочитание за победа, предпочитание за триумф! ", безапелационна е Ивет.

В събитието край морето Ивет взе присъединяване и като треньор на футболен тим. На терена тя се изправи против Тайбе Юсеин - международна шампионка по битка. В приятелския дуел, съпътстващ плана " България: Срещу експанзията в спорта 2019 ", участваха Мария Оряшкова - златна медалистка по самбо от европейското състезание в Минск 2019, баскетболистът Божидар Аврамов, спортисти от разнообразни страни, публицисти, съдии, студенти и даже част от мениджърския състав на НСБ " Спорт палас ". След извънредно красива и спортсменска игра тимът на Ивет Горанова победи с 4:2.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР