Ивет Горанова - олимпийска шампионка до 55 кг. по карате

...
Ивет Горанова - олимпийска шампионка до 55 кг. по карате
Коментари Харесай

Олимпийските шампионки по карате от Токио 2020: Каратето трябва да бъде част от олимпийската програма

Ивет Горанова - олимпийска шампионка до 55 кг. по карате от Токио 2020, Йована Прекович - олимпийска шампионка до 61 кг. по карате от Токио 2020 и Фериал Абделазис - олимпийска шампионка над 61 кг. по карате от Токио 2020 сложиха началото на поредност от начинания за връщане на каратето в олимпийската стратегия (Лос Анджелис през 2028 ).

В рамките на формалното разкриване на Тренировъчния семинар по карате за всички възрасти, проведен от Българската федерация по карате по самодейност на трите олимпийски шампионки от Токио 2020, които се организира през днешния ден в Националната спортна академия, златните медалистки подписаха писмо, с което желаеха среща с президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах. В рамките на срещата те ще показват доказателства и причини за преимуществата на каратето и за какво спортът би трябвало да бъде част от олимпийската стратегия (Лос Анджелис през 2028).

“Като спортисти и носители на медали от европейски и международни шампионати, от олимпийски игри, не можем да останем безучастни, когато е застрашено бъдещето на спорта, заслужил по решителен метод своето място в олимпийското семейство ”, категорични са шампионките в своето писмо.

“Каратето доближи невиждани висоти. Огромният интерес, който провокира нашия спорт, надвиши всички упования, а високата му гледаемост и популяризирането му измежду младите красноречиво потвърждават, че той има своето място в олимпийската стратегия. Още едно доказателство за това е фактът, че каратето е най-масовият спорт след футбола в международен мащаб и като подобен има съществено въздействие върху младежите.

И тъкмо тук още по-ясно се откроява голямата обществена значителност на спорта и в частност на каратето, тъй като един от значимите  фактори, по които се мери цената на един спорт, е неговата обществена значителност ”, пишат още

в писмото си олимпийските медалистки.

На събитието участваха и застанаха зад самодейността на олимпийските шампионки президентът на Българската национална федерация по карате - Алексей Петров и вицепрезидентът на БНФК -  Русалин Русалинов.

Писмото на Ивет Горанова, Йована Прекович  и Фериал Абделазис ще бъде изпратено и до всички федерации по карате в международен мащаб, от които шампионките ще чакат поддръжка за връщане на каратето в олимпийската стратегия ( Лос Анджелис през 2028 ).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР