Ивет Горанова е надеждата ни за спечелване на златен медал

...
Ивет Горанова е надеждата ни за спечелване на златен медал
Коментари Харесай

С поглед към Токио: Ивет Горанова ще преследва злато на Олимпиадата

Ивет Горанова е вярата ни за продобиване на златен орден в каратето на Олимпиадата това лято. Състезателката разкри задачите и упованията си за Токио пред репортера ни Петър-Делян Иванов.

Ивет, какво е за теб каратето? Какво ти даде и какво ти лиши?

За мен каратето сега е всичко. Аз ставам с мисълта за карате и лягам с мисълта за карате. Дало ми е повече в сравнение с ми е взело, дало ми е доста дисциплинираност преди всичко, научило ме е на почитание на самоконтрол, само че много са и нещата които ми е лишило като време за персонален живот, в този момент въпреки всичко съм на 21 години, няма време за персонален живот. Но всичко си заслужава.

Каратето за първи път е измежду олимпийските спортове. Имаш достойнството да представяш България на Олимпиадата. С какви усеща заминаваш за Токио?

Много съм щастлива, извънредно щастлива дори, че ще бъдем целият български тим дружно. За мен това е ужасно прекарване и изключителна тръпка и мотивация. Разбира с, отивам да покажа най-хубавото от себе си и да се борим за златния орден.

Смяташ ли, че каратето ще остане олимпийски спорт?

Силно се надявам да остане олимпийски спорт, само че за идната Олимпиада, за 2024-та, каратето няма да бъде Олимпийски спорт. Надяваме се за 2028-ма да се върне още веднъж като олимпийски спорт и към този момент за всяка една Олимпиада да сме част от олимпийския тим.

За какво мислиш преди всеки дуел?

Мисля единствено за идната среща. Не мисля две-три срещи напред или към този момент за награждаването. Мисля за самия съперник и преигравам си в главата какво ще върша по време на срещата. Тактиката, която сме възнамерявали да създадем и най-важното... дублирам си, че мога да победя всяка, че не са нищо повече от мен и се стимулирам сама.

Кой е най-ценният съвет, който си получавала и от кого?

Първото нещо за което се сещам е, то не е от един човек, а от доста хора, те ми повтарят постоянно, бъди себе си и се забавлявай. Това нещо някакси ме успокоява и ме кара да бъда същинска и да давам това, което усещам.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР