Ивет Горанова бе избрана за Спортист на годината на България.

...
Ивет Горанова бе избрана за Спортист на годината на България.
Коментари Харесай

Ивет Горанова стана Спортист на годината, ансамбълът по художествена гимнастика - отбор на годината

Ивет Горанова бе определена за Спортист на годината на България. Олимпийската шампионка в каратето завоюва с минимална разлика с другата олимпийска шампионка от Токио - състезателката по бокс Стойка Кръстева. Горанова получи 1265 точки, а директно след нея се подреди Стойка Кръстева с 1241 точки. Ивет Горанова е и любимецът в категорията " Награда на публиката ", в която избор дадоха над 3000 спортни почитатели от цялата страна.

Призовата тройка в " Спортист на годината " добавя сребърната медалистка от игрите в Япония Антоанета Костадинова (спортна стрелба). В 64-ото издание на анкетата, организиарана от Нове АД Холдинг, взеха присъединяване 133-ма публицисти от 54 печатни и електронни медии. Анкетата е проведена в партньорство с Българската асоциация на спортните публицисти.

Ето и челната десетка на " Спортист на годината на България " за 2021-а:

1. Ивет Горанова (карате) - 1265 т.

2. Стойка Кръстева (бокс) - 1241 т.

3. Антоанета Костадинова (спортна стрелба) - 995 т.

4. Тайбе Юсеин (борба) - 745 т.

5. Евелина Николова (борба) - 721 т.

6. Карлос Насар (вдигане на тежести) - 482 т.

7. Йосиф Миладинов (плуване) - 459 т.

8. Биляна Дудова (борба) - 415 т.

9. Боряна Калейн (художествена гимнастика) - 134 т.

10. Христо Христов (вдигане на тежести) - 111 т.

Безапелационно в категорията " Отбор на годината " за номер 1 са избрани " Диамантените девойки на България " - Националният отбор по художествена гимнастика с 1230 т. На игрите в Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова записаха имената си в историята като първите олимпийски шампионки на България в художествената гимнастика. 

Извелата ансамбъла до историческата олимпийска купа Весела Димитрова излиза отпред в категорията " Треньор на годината " в 38-ото издание на едноименната ежегодна анкета, проведена от в. " Труд ".  Тя събра 168 точки и бе посочена преди всичко в анкетите на 31 медии от общо дали своят вот 37.  Димитрова печели анкетата за трети път след 2017-а и 2019 година По традиция спечелилият ще получи картина на български създател, която тази година е от Богдан Бондиков.

Християн Стоянов (лека атлетика) стана " Спортист с увреждания " за 2021 година с 890 т. Той завоюва сребърен орден на параолимпийските игри в Япония в бягането на 1 500 м Т46.

Статуетките на спечелилите в обособените категории ще бъдат връчени на всеки един от тях лично след Нова година при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Заедно с призьорите от тази година, своята статуетка ще получи и Спортист №1 за 2020 - Цветана Пиронкова., защото пандемичната ситуация през декември предходната година попречва награждаването на най-добрата ни тенисистка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР