Ивелина Димитрова е подала оставка като член на СЕМ, съобщиха

...
Ивелина Димитрова е подала оставка като член на СЕМ, съобщиха
Коментари Харесай

Ивелина Димитрова от СЕМ подаде оставка

Ивелина Димитрова е подала оставка като член на Съвет за електронни медии, оповестиха от президентството. От прессекретариата на президента разпространиха специфична позиция на президента, защото тя влезе в регулатора точно от квотата на президентството преди три години.

" Президентът Румен Радев високо цени професионализма на Ивелина Димитрова като член на Съвета за електронни медии от неговата квота. Със своята работа Ивелина Димитрова оправда доверието на президентската институция и на обществото в напъните за одобряване на плурализма, професионалните стандарти и журналистическата нравственос в медийната среда в България. Президентската институция смята, че всеки опит за политизирането на активността на Съвета за електронни медии е в ущърб на обществото ".

Самата Иванова разяснява пред Българска телеграфна агенция, че Съвет за електронни медии не е съумял да овладее напрежението, а " сътвори като че ли още по-голямо ".

Съвет за електронни медии пропусна момента да влезе в ролята на посредник, да организира открит разговор с един сериозен мониторингов разбор на фона на публично неодобрение против Съвет за електронни медии и въпросите, свързани с министъра на културата и генералния шеф на Българска национална телевизия, споделя още Димитрова в отворено писмо.

Последният мониторингов отчет на Съвет за електронни медии във връзка предходната предизборна акция, както и този на външните наблюдаващи регистрира тревожни данни, само че желанието за един по-широк професионален диалог остана единствено в протоколите, написа тя.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР