Ивелин Попов и неговият отбор Спартак (Москва) постигнаха първа победа

...
Ивелин Попов и неговият отбор Спартак (Москва) постигнаха първа победа
Коментари Харесай

Ивелин Попов: "Спартак" може да се бори за първото място в групата

Ивелин Попов и неговият тим " Спартак " (Москва) реализираха първа победа в групите на Шампионската лига, откакто разгромиха рекордьора по титли в Лига Европа " Севиля " с 5:1.Българския национал, който игра 55 минути при триумфа на " Арена Откритие ", не смята достижението на отбора му за някаква изненада. Според него московчани берат плодовете от хубавичко си работа.

" Мачът към този момент мина, само че още мисля, че не осъзнаваме фактически какво сме постигнали. Победихме необикновен тим като " Севиля " с 5:1. Това е турнирен войник, завоюваха три години подред Лига Европа. Ако не се неистина, за първи път от 59 години получават пет гола. Това приказва добре за нас ", сподели Попов пред " Дневник " .

Според капитана на националния тим тимът му натрупа самочувствие от мач на мач. Фактът, че " Спартак " още е непобеден, носи спомагателна убеденост на руснаците. Московчани започнаха шампионата с тъждество 1:1 като посетител на " Марибор ", а по-късно стопираха посочения за любимец в групата " Ливърпул " със същия резултат. След три дуела шампонът на Русия дели първата позиция с британския отбор с по пет точки.

" Напълно обикновено беше против " Ливърпул " да играем отбранително и да се пазиме. Но със " Севиля " показахме какъв брой сме мощни на контраофанзива, бяхме смъртоносни в предни позиции, по тази причина и вкарахме пет гола. Нормално е към този момент упоритостите ни да са по-големи. Имаме огромен късмет да излезем от групата, даже и да сме първи. Остават ни три мача (гостуване на " Севиля ", домакинство на " Марибор " и посещение в Ливърпул – бел. авт.), тъй че всичко е в нашите ръце и крайници ", споделя Попов.

 След купа и Суперкупа със
© Associated Press

След купа и Суперкупа със " Спартак " Попов получи късмет да играе и в Шампионската лига.

Футболист №1 на България за 2015 и 2016 година счита, че когато " Спартак " е стимулиран, може да играе сполучливо с всеки тим, даже и против един от грандовете в Испания. Седмица по-рано Попов записа тъждество 1:1 с националния тим в Люксембург, само че на клубно равнище бележи по-големи триумфи.

" Това е най-хубавото на футбола, че още на идващия мач имаш право на корекция. Аз в никакъв случай не се оставям дълго на страстите, би трябвало на другия ден да си не запомнил всичко. Когато губиш, да не се тормозиш доста, само че и когато печелиш, да не изпадаш в еуфория, тъй като това е рисково ", добави националът.

След доста сполучлив минал сезон със " Спартак ", в който отборът завоюва купата и Суперкупатана Русия, Попов получи късмет да дебютира и в Шампионската лига. " Никога не съм се тормозил да играя на високо равнище. Шампионска лига няма огромна разлика с състезание или народен тим. Да, равнището е високо, само че не чак толкоз, колкото се приказва. По-скоро рекламата е доста огромна, което е обикновено ".

Дотук в шампионата Попов взе присъединяване и в трите мача на " Спартак ", като записа общо 146 минути. Българинът има 78% акуратност на своите подавания, а също така е втори по отправени точни удари в тима след голмайстора Куинси Промес. Въпреки че е част от офанзивата, Попов е измежду тези, които оказват помощ в защита и е измежду водачите по пробягани метри в " Спартак " с общо 18.7 км.

" Доброто показване на " Спартак " е показателно за това, че съветският футбол върви във възходяща линия, неслучайно това е измежду топ шампионатите на Европа. Не мисля, че вършим реклама на Русия преди международното състезание. Виждам го с очите си какво значи политика на страната в спорта ", добави Попов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР