Ивелин Попов е Футболист на годината на България за трети

...
Ивелин Попов е Футболист на годината на България за трети
Коментари Харесай

Ивелин Попов е футболист на годината за трети пореден път

Ивелин Попов е Футболист на годината на България за трети следващ път! По този метод той се изравни с легендата Христо Бонев. Нападателят на Спартак (Москва) и капитан на националния тим на България събра 228 точки. Той бе с съществена роля за извоюваната първа купа на Спартак от 16 години насам, а по-късно подвигна и Суперкупата на Русия. 

Той изпревари втория Мартин Камбуров от Берое. Живата легенда на Локомотив (Пловдив)вкара 6 гола за „ смърфовете “ през 2017 и 7 попадения за новия си клуб Берое. Той се изравни с Наско Сираков на второто място по маркирани голове в историята на българския шампионат. Камбуров събра 124 точки в анкетата.

На трето място остана халфът на Ботев (Пловдив)  Тодор Неделев , който събра 48 точки. Сърцето на „ канарчетата “ изигра страхотна 2017 година и бе един от главните мотори за спечелването на Купата и Суперкупата на България.

Церемонията се организира в Централния боен клуб в София. В 57-ото издание на анкетата гласоподаваха 104-има спортни публицисти от 48 медии.

Логично, за Треньор номер 1 на България за 2017 бе определен Станимир Стоилов. Мъри записа името си в златните страници на казахстанския футбол, откакто завоюва 4-а поредна купа с Астана и изведе отбора до елиминациите в Лига Европа.

Той изпревари наставникът на Ботев (Пловдив) Николай Киров. Белия написа история с „ канарчетата “, откакто завоюва Купата и Суперкупата на България. На трето място остана Стамен Белчев, който преобрази ЦСКА-София и го накара да играе атрактивен и ефективен футбол.

Призът „ Надежда за бъдещето “ взе селекционерът на юношеския ни народен тим до 19 години Ангел Стойков.

Награда „ Лъвско сърце – Трифон Иванов “, която се дава за втора поредна година, отиде в ръцете на Мартин Камбуров. Нападателят на Берое обаче не съумя да участва на церемонията.

Футболист номер 1 при дамите за втора поредна година стана Евдокия Попадинова, 21-годишната нападателка се състезава за Университета на Северозападен Охайо.

Наградата за най-проспериращ млад състезател сграбчи крилото на ЦСКА-София Кирил Десподов. Той съкруши конкуренцията на двамата близнаци – братя Петко и Андреа Христови. Десподов взе и премията за любим на почитателите. В анкета на БФС гласоподаваха 6649 души, а 21-годишният футболист събра 37%.

Изненадващо, Фернандо Каранга сграбчи премията за номер 1 измежду чужденците в Първа лига. Нападателят на ЦСКА-София направи възторг в родния шампионат, като наниза 17 гола в 18 мача този сезон. Призът му взе спортния шеф на „ алените “ Пламен Марков, защото бразилецът не бе в залата. Той остана и без конкуренция за премията най-хубав нападател.

Левски също се регистрира с призове – Божидар Митрев сграбчи премията за най-хубав вратар в Първа професионална лига. Давид Яблонски пък подвигна наградата за най-хубав бранител за 2017. Чешкият защитник се трансформира в голмайстор на „ сините “ през есента, откакто наниза феноменалните за своята позиция 7 попадения в 16 турнирни срещи.

Призът за най-хубав полузащитник в Първа лига за предходната година отиде в ръцете на Марселиньо от Лудогорец. Той бе един от главните мотори на „ орлите “ за шестата шампионска купа. Наградата му взе изпълнителният шеф на Лудогорец Ангел Петричев.

Етър (Велико Търново) спечели специфичната премия „ Футболно възобновление “, а другият специфичен приз – „ Развитие на футбола и обществото “, отиде за Фондацията на Димитър Бербатов, която провежда „ Мачът на звездите “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР