Ивелин Попов е част от инициативен комитет за играждането на

...
Ивелин Попов е част от инициативен комитет за играждането на
Коментари Харесай

Попето: В българския футбол има хора със самочувствие без покритие

Ивелин Попов е част от предприемчив комитет за играждането на монумент на легендата на Левски Георги Соколов. Попето приказва на конференция за самодейността, мачовете с ПАОК, както и националния тим.

„ Много хора, които сме вътре в клуба, чакахме тази победа над ПАОК. Много хора знаят какво сме си говорили посред ни. Атмосферата е добра. Знаете кой е треньор, кой е началник. Те доста добре знаят рецептата по какъв начин се побеждава в Европа ", сподели Попов.

" На финалната права във възобновяване съм. Контузията не беше лека, имаше раздрани нишки на сухожилието. Благодарности към целия медицински екип на „ Герена”. Надявам се скоро да стартира да упражнявам и с момчетата. Под управлението на Станимир Стоилов няма по какъв начин да не тренираш съществено. Ако някой си разреши произволи – веднъж, повторно и третият път си заминаваш. Не се вижда огромната упоритост в младите. Глобално го има този проблем. Самият проблем не е в базите, а в самите деца. Те нямат тази упоритост, не желаят да се развиват и гледат лъскавата част на страната. Със седене във фейсбук и инстаграм футболист не се става. Има и други тимове със страхотна база, които не са произвели футболисти. Всички родители във всяко дете виждат Меси. Когато футболът ти е преди всичко, нещата ще се получат. Като си дребен имаш три отговорности – да учиш, да слушаш родителите си и да тренираш ", добави той.

" През последните 5 години не се вършат съществени прехвърляния. Говоря от порядъка над 500 хиляди евро. Отстъпваме в мисленето. Не са по-технични, по-бързи. Самото мислене ни е по-объркано. Двама футболисти от чужбина ми се оплакаха, че било мъчно и скучно. Кое е сложното, кое е тежкото? Когато излезеш в чужбина, забравяш за другари, събирания по нощни заведения и заведения за хранене. Имаш 10 години в чужбина, с цел да си уредиш живота. Когато се прибереш да покажеш с опит и предпочитание на младите да следват този път ".

" Аз каквото кажа се случва. Не познавам новият народен селекционер, само че съм на 99% сигурен, че ще има по-добри резултати от Ясен Петров. Това мога да го подсигурявам. Никой не задаваше въпросите, никой не питаше. Може да излязат нескрито доста неща. Не може да не се викат футболист, тъй като не бил радостен за колектива. 27 или 28 мача имаме три победи – едната над Гибралтар. Как при Петър Хубчев тези футболисти се класираха за бараж? Сега модерното – дал съм късмет на млади футболисти – 68 футболисти. Тотално сбъркана политика. Базата е открита за всички, някой да отиде да види защо става дума при Ясен Петров. Неговото държание към мен е такова, а аз такива хора не почитам ", продължи той.

" Много се надявам нашият клуб да преодолее ПАОК. Като българин поисквам триумф на всички български тимове. Искам всички да отидат колкото се може по-напред. Искам левскарите и почитателите на другите тимове да вървят на европейски мачове. Искам страната, в случай че може, да стартира да оказва помощ да се строят нови игрища ".

" Обръщам повече внимание на нашия тим, когато играе. Впечатленията ми са, че има доста хора, които показват високо самочувствие без покритие. Не мога да си обясня на какво се дължи това. Има 4-5 тима, които играят прекрасен футбол и се получават хубави мачове ", приключи Попов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР