Ивайло не си признава вината, дни наред живял на метри

...
Ивайло не си признава вината, дни наред живял на метри
Коментари Харесай

Задържаха под стража мъжа, пребил до смърт приятелката си

Ивайло не си признава виновността, дни наред живял на метри от заровения в септична яма мъртвец
Най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража, наложи състав на Варненския областен съд на обвинявания в съзнателно ликвидиране на приятелката си Ивайло Павлов. Трупът на жертвата – Валентина, бе открит в петък в септична яма в двора на къща в местността „ Евксиноград ”, населявана от Ивайло. 31-годишната жена имала проблематична връзка с него, белязана със кавги, раздели и домашно принуждение. Сдобила се и със правосъдна заповед за протекция, само че сама я нарушавала, като посещавала Ивайло, открило следствието.

То било формирано на 7 януари, откакто майката на Валентина подала сигнал в полицията, че тя е изчезнала безследно дружно с двете си кучета. Видяна била за последно на 1 януари следобяд. Полицията я търсила на доста места, в това число и при дилъри на дрога, защото имало данни, че дамата и приятелят й са наркозависими. Многократно бил разпитан и Ивайло, който се държал гузно и непрекъснато сменял версиите си. На 27 януари униформени създали подробен обиск в дома му, а след него почнали метър по метър да претърсват двора. Така се натъкнали на остаряла неизползваема септична яма, в която разкрили натрупа на Валентина. Аутопсията открила, че дамата е била пребита до гибел с тъп предмет. След като я заровил, килърът замаскирал мястото, като оформил от горната страна горичка от бамбук. Над 20 дни без проблем мъжът живял на метри от натрупа. 

След ареста Ивайло още веднъж не е направил признание. Защитникът му Иван Томов изиска той да бъде пуснат под домакински арест, защото макар че е имал опция, не се е укрил, има непрекъснат адрес и се грижи за татко си. На съвещанието стана ясно, че Ивайло и осъждан за владеене на опиати, само че е оправдан по право.

За умишленото ликвидиране той може да бъде осъден с от 10 до 20 година затвор. Магистратите счетоха, че събраните против Ивайло доказателства от разпити и огледи са задоволителни и че в случай че той бъде пуснат на независимост, може да извърши закононарушение, защото е опитал да скрие натрупа и се е освободил от кучетата на жертвата. Затова съдът остави обвинения зад решетките. Той има право да апелира мярката на 7 февруари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР