Ивайло Мирчев: Русия в момента воюва не за земи и

...
Ивайло Мирчев: Русия в момента воюва не за земи и
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Русия в момента воюва не за земи и територии, а за правото си да живее в миналото

Ивайло Мирчев: Русия сега води война не за земи и територии, а за правото си да живее в предишното. Важното е тази комисия в Народно събрание не просто да уточни две, три имена на магистрати, да „ изгорят “ един, двама следователи. Сега е време за смели ходове. Нека магистратите да излязат и да кажат какво знаят – дали са били заплашвани “. Това сподели в студиото на „ Денят стартира “ Ивайло Мирчев – народен представител от ПГ „ Продължаваме Промяната – Демократична България “. Той посъветва медиите, когато пред тях застане някой политик, преди всичко да бъде питан дали познава Нотариуса.
„ През годините много сме развявали флагчето, че има проблеми в правосъдната система. За страдание късно беше чуто “, означи депутатът.

За случая с Нотариуса Мирчев беше безапелационен, че „ би трябвало да се стигне до политическото равнище на въздействие “:

„ Ние не би трябвало да имаме никакво подозрение, че този малък селски хитрец не е работил просто самичък “, безапелационен е той.

Ивайло Мирчев акцентира, че страната ни може да помогне доста на Украйна, само че това се бави поради не толкоз оптималната работа на администрацията на Министерство на защитата.

„ Доста ясни са молбите на Украйна и резултатът в Авдеевка е от това, че Украйна няма задоволително въоръжения сега поради това, че от октомври на практика Съединени американски щати не подкрепят Украйна. България може да помогне, само че това не се случва с нужното движение и се надявам това да се усъвършенства. Ще желаеме чуване и доклад на Министерство на защитата в Народно събрание за това какво е направено във връзка с военно-техническата помощ за Украйна. Решението за бронетранспортьорите го гласувахме преди близо три месеца към този момент, само че за три месеца ние не можем да превозим стотина бронетранспортьора от София до Русе. Не е липса на средства. Тук не става въпрос за късане на нишка, а да работи много по-оптимално администрацията на Министерство на защитата. Очевидно има проблем и този проблем ще бъде решен. Ротацията няма нищо общо с това да бъдат пренесени стотина бронетранспортьора “, уточни депутатът.

По отношение на Русия Ивайло Мирчев сподели, че има основни разлики сред нея и страната ни:

„ Имаме една доста огромна разлика с Русия. Русия сега води война не за земи и територии, а за правото си да живее в предишното и правото на Путин да резервира властта си. Всички хора, които желаят Русия да се промени биват отстранявани. “
Не би трябвало да си мислим, че внезапно Русия ще стане демократична страна в резултат на войната. Ние би трябвало да свикнем, че Русия е заплаха и скърбя, че в България към момента има хора, които да посрещнат Путин с самун и сол, без да осъзнават за какъв деспот става въпрос “, добави депутатът.

 

Източник: Българска национална телевизия
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР