Ивайло Иванов е номиниран за министър на труда и социалната

...
Ивайло Иванов е номиниран за министър на труда и социалната
Коментари Харесай

Кой е Ивайло Иванов, номиниран за министър на труда и социалната политика

Ивайло Иванов е номиниран за министър на труда и обществената политика в плана за длъжностен кабинет с претендент за министър председател Димитър Главчев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Много добре прочут експерт е в региона на общественото дело, той е сегашен шеф на Националния застрахователен институт (НОИ), сподели Главчев при представянето на Иванов като част от проектосъстава на служебния кабинет в президентството.

Ивайло Иванов - биография:

Ивайло Иванов е роден на 21 февруари 1967 година в Тетевен. Завършил е висше икономическо обучение в Стопанската академия „ Димитър Ценов “ в гр. Свищов с магистърска степен по финанси и заем през 1993 година През 2008 година се дипломира като магистър по право в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в гр. Благоевград, се показва в уеб страницата на Национален осигурителен институт.

В интервала 2003-2016 година работи в Агенцията за обществено подкрепяне, като до септември 2009 година е заместник-изпълнителен шеф, а по-късно е назначен за изпълнителен шеф.

От юни 2016 година до септември 2017 година заема поста заместник-министър на труда и обществената политика и дава отговор за политиките за отбрана при безработица, поощряване на заетостта, пазара на труда, трудовата миграция и свободното придвижване на служащи, трудово право, публично обезпечаване, сигурност и здраве при работа и обществената сигурност. Наблюдава и координира активността на Агенция по заетостта и Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “.

Има дълготраен професионален опит и в областта на застраховането.

На 19 септември 2017 година е определен от Народното събрание за шеф на Националния застрахователен институт.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР