Ивайло Иванов е най-добрият български джудист в категория до 81

...
Ивайло Иванов е най-добрият български джудист в категория до 81
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Семейството, приятелите и борбата за България ме задържаха тук

Ивайло Иванов е най-хубавият български джудист в категория до 81 кг в последните няколко години. Талантът от Монтана направи доста мощна 2016 година, последва не толкоз неприятна 2017-а, само че тази година не се оказа от най-успешните за него на татамито. На Европейското и Световното през 2018-а отпадна във втори кръг, а на последния си шампионат (Голям шлем в Абу Даби) приключи седми.
 Ивайло Иванов: Семейството, приятелите и битката за България ме задържаха тук @@@

Иванов имаше известни компликации с подготовката през отиващата си година, само че се надява тези тежки моменти да не се повтарят при новото управление на Българската федерация по джудо, която беше управлявана от доцент доктор Румен Стоилов, а негов вицепрезидент стана Даме Стойков.
 Ивайло Иванов: Семейството, приятелите и битката за България ме задържаха тук @@@

След броени дни Ивайло Иванов ще направи последното си съревнование за годината - шампионат от Гран При в Хага (Холандия), а на 26 ноември се качва на лагер на Белмекен с националния тим.
 Ивайло Иванов: Семейството, приятелите и битката за България ме задържаха тук @@@

Седмият от Олимпийските игри в Рио де Жанейро и притежател на бронзово отличие от Европейското в Казан през 2016 година даде особено изявление за Sportal.bg , в което приказва за не изключително сполучливата 2018-а, за бъдещите си цели, за компликациите, за това какво го е задържало в България през сложните моменти и други  Ивайло Иванов: Семейството, приятелите и битката за България ме задържаха тук @@@
- Ивайло, следва ти присъединяване на Гран При в Хага - ти постоянно отиваш за злато на надпреварите, и в този момент ли ще е по този начин?
- Аз постоянно потеглям за победа, даже и да не съм на 100 % квалифициран.
 Ивайло Иванов: Семейството, приятелите и битката за България ме задържаха тук @@@

- Това ще е второто ти съревнование, откогато родната федерация по джудо има ново управление в лицето на Румен Стоилов и Даме Стойков. Настъпи ли към този момент успокоение?
- Вече има успокоение, усещаме огромна поддръжка от управлението. Първото съревнование не се показах супер добре - играх пет срещи. Това ще е второто съревнование и се надявам да вървим единствено нагоре, тъй като към този момент има екип, единодушие, успокоение, с цел да гоним върховете.

- Тази година може би имаше оттегляне в твоите изяви - сигурно една от аргументите беше в сложните условия, в които се готвехте през последните месеци, само че въпреки всичко намираш ли и други пропуски в подготовката?
- Пропуските пристигнаха от сложните условия. От предходната година август ни стопираха подготовката за шест месеца - ние не успяхме да създадем базовия интервал както би трябвало по проект. Имаше непрекъснато нерви, правихме пропуски и нещата се получиха по този начин, че отстъпихме обратно. Надявам се към този момент да вървим единствено нагоре.
 Ивайло Иванов: Семейството, приятелите и битката за България ме задържаха тук @@@

- Може да се каже, че в българския спорт изпускаме някои от гениите си. Бетина Темелкова е подобен образец. Преди две години избра да се състезава за Израел и напълно скоро стана европейска шампионка за девойки под 23 години за новата си страна. Теб персонално какво те задържа в България, макар че имаше много компликации в последните години?
- Жалко за Бетина Темелкова, само че тя щеше или да се откаже, или да продължи за друга страна. Мен ме задържаха фамилията, приятелите ми, които ме подкрепяха от самото начало и самото предпочитание да се боря за България. Да се качиш на почетната стълбичка и да чуеш българския химн - това е скъпо за мен и е огромна горделивост.

Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от тренировката на Ивайло Иванов ТУК!!!

Цялото изявление може да намерите във видеото!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР