Ивайло Иванов, бивш главен секретар на МВР и директор на

...
Ивайло Иванов, бивш главен секретар на МВР и директор на
Коментари Харесай

„Правилното“ обществено мнение в България се опитва за пореден път да осъди български полицай

Ивайло Иванов, някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи и шеф на Столична дирекция на вътрешните работи, фейсбук

През тази седмица „ вярното “ публично мнение в България се пробва за следващ път да осъди български служител на реда, без даже вътрешната инспекция за неговите дейности да е завършила. И новата жертва на „ верните “, постоянно всичко разбиращи, общественици е за кой ли път сътрудник от Столична дирекция на вътрешните работи.

Като върховен професионален началник на Министерство на вътрешните работи, а преди този момент и на Столична дирекция на вътрешните работи, съм считал за свое обвързване да пазя сътрудниците си освен, когато са били палени със плява на площада или замеряни с бомбички и други взривни субстанции, застрашаващи живота и здравето им. Смятал съм за мой дълг да поддържам българските служители на реда във всички случаи, когато са работили професионално и са спазили буквата на закона. И без значение, че някой някъде може да оспори техните дейности или те да се окажат политически „ неточни “.

Какви са обстоятелствата през днешния ден? Полицейски чиновник от 4-то районно управление (на МВР) в София се отзовал на сигнал, подаден по телефон 112, и е извършил служебните си отговорности, които включват противопоставяне на похищения против живота и имуществото на жителите. Криминално проявено лице не се е подчинило на полицейските разпоредби и в опит да напусне мястото на престъплението е простреляно, откакто служителят е извършил законовите условия за предупреждаване на лицето и произвеждането на предупредителни изстрели във въздуха. И все още продължава инспекцията на дейностите на сътрудника.

Всичко това е отвън страстта.

А другояче желая да се обърна към всички Вас – сътрудници и другари! Нашата специалност на служители на реда е такава – постоянно можеш да изгориш в нея. В директен и метафоричен смисъл. Особено, когато полицейската работа е въпрос на чест и отговорност за теб. Или както се споделя, когато гориш в работата си. Независимо, че от време на време тя е неблагодарна.

Затова, горе главата, сътрудник!

Всички ние, тези, които сме били на улицата и тези, които още са там, те поддържаме!

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР