Ивайло Иванов бе избран за спортист на месец февруари в

...
Ивайло Иванов бе избран за спортист на месец февруари в
Коментари Харесай

Ивайло Иванов бе избран за спортист №1 на месец февруари

Ивайло Иванов бе определен за състезател на месец февруари в обичайна анкета на пресклуб „ България “, оповестиха от Българската федерация по джудо.

Най-добрият ни джудист ликува на шампионата Гран при в Португалия, а за триумфа бе подложен получи 17 гласа от общо 26 на медиите. Втори, с 8 гласа, се подреди сноубордистът Радослав Янков, четвърти на международната купа в Банско, а трета с един глас е международната и европейска шампионка по битка Тайбе Юсеин, №1 на шампионата „ Анри Деглан “ във Франция.

„ Надявам се по-често да чуваме българския химн и да се знае за България. Продължаваме да гоним медалите и трофеи. Подготовката върви обикновено, към този момент съм добре след травмата. В понеделник отпътуваме на лагер в Чехия, а по-късно ни следва присъединяване на шампионатите от Големия шлем в Грузия и Турция. От 6 май стартира международното състезание в Катар. Искам да благодаря и на федерацията за спокойствието, което ни обезпечава “, сподели Ивайло Иванов.

Като премия Иванов получи значка " Златна България " от домакините и уикенд за двама в Пампорово.

„ Щастлив съм, че спортните публицисти са дали своят вот за Ивайло, тъй като той е играч, който се е потвърдил през годините – сподели Румен Стоилов, президент на федерацията. - А ние като управление ще продължим да работим за медали “, добави той.

Даме Стойков, вицепрезидент на федерацията, изрази удовлетворение, че към този момент имаме доста добър тим.

„ Това демонстрира, че се движим в вярна посока. На всеки един шампионат за деца, юноши и девойки има по 800 състезатели в залата. И ще се стремим да ги увеличим “, добави той.

Самият Ивайло Иванов добави, че в случай че има ден и е здрав, на международното може да стигне и край, а за какво не и да стане първенец.

„ Тренирам много, имам почит към себе си, и че мога да победя всеки – продължи капитанът на националите. - Има доста състезатели, които са добре готови, и аз съм един от тях. Шансовете са действителни, даже за международна купа, “, счита той.

За орден от международното състезание родната федерация разгласи и специфични награди по-рано. Като за злато са планувани 20 000 лв., за сребро – 15 000 лева, а за бронз – 10 000 лева

„ И ние желаеме да живеем добре и по тази причина сигурно са ни нужни средства. Но в никакъв случай не сме го правили за пари или да забогатеем. А отидеш ли на съревнование с мисълта, че ще вземеш 50 000 лв., да вземем за пример, започваш да губиш себе си и същинската същина на това, което правиш. Ставаш предприемач, в какъвто се е трансформирал и спортът. Основната цел е друга – да бъдеш човек, който дава образец на дребните да не престават да дерзаят и да не се отхвърлят. Това за мен е по-важната цел, тъй като доста от полезностите на нашите деца се изгубиха, те потеглиха обратно... “, продължи Ивайло Иванов.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР