Ивайло Гоцев се занимава с делата на Кубрат Пулев от

...
Ивайло Гоцев се занимава с делата на Кубрат Пулев от
Коментари Харесай

Мениджърът на Кубрат Пулев: Сблъсъкът е на психологическо ниво

Ивайло Гоцев се занимава с делата на Кубрат Пулев от няколко години. С неговите старания българският боксьор още веднъж доближи до мач за международната купа в тежка категория. Гоцев също е в Лондон и описа за любопитни детайлности към психическите борби преди срещата.

- Г-н Гоцев, психическата война стартира. От " Мачрум " отхвърлиха да пуснат български публицисти на конференцията и кантара. Защо се стигна до това? - Сигурен съм, че има неща, които няма по какъв начин да ги разберем. Вероятно имат техни извратени планове. Това ще бъде една огромна борба, в която Кубрат би трябвало да излезе и да отбрани нашата чест, с цел да може оттук нататък да не ни подценяват. Нито него, като боксьор, нито нас като страна. Виждате какво се случи с публицистите. За мен това не е обикновено. Живеем в XXI век.
- Смятате ли, че това е пряк психически удар към Кубрат? - Това е нещо като опит. В такива моменти Кубрат става още по-силен и се концентрира към основната цел на вечерта, която е победа над Джошуа. Това ще изиграе неприятна смешка на англичаните. Има потребност да се разместят картите. Това е спорт. Трябва да има колегиалност и феърплей на всички равнища. Не сме съгласни с тяхното държание. Правим всичко допустимо отвън кръга, с цел да спрем сходни неща. - Ще има ли домакинско преимущество Джошуа? - Отстъпихме много неща по време на договарянията. Намираме се в тяхната къща. Лондон е обичаният град на Джошуа. В последна сметка на кръга ще излязат двама души. Нито публицисти могат да оказват помощ, нито почитатели, които няма да са чак толкоз доста.
- Очаквате ли удари под пояса преди мача? - Видели сме толкоз доста в този бизнес. Търпеливи сме и с нищо не могат да ни изненадат. Победата ще бъде още по-сладка, когато спечелим макар тези засади. - Как се усеща Кубрат? - Не се колебая, че ще е подготвен на 100% за вечерта. Има доста хора към него. Мишо Таков, братът на Хасим Рахман - Ибн Кейсън, Тервел. Очакваме Ули Вегнер, който беше за тренировките в България. Много неща бяха по-трудни за подготовката поради рестрикциите за пътешестване, само че имаше съвършени спаринг сътрудници. Кубрат е доста умел. Това е незаменимо и ще му помогне в събота вечер.
- Прогноза за мача? - Физически двамата са на едно равнище. Сблъсъкът ще бъде на психическо равнище. Ще има тестване на мъжката воля.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР