Ивайло Донов е само на 13 г., а зад гърба

...
Ивайло Донов е само на 13 г., а зад гърба
Коментари Харесай

MVP Ивайло влиза в залата на 6 години

Ивайло Донов е единствено на 13 година, а зад тила си към този момент има 4 сезона в държавните шампионати за подрастващи и два трофея за най-полезен състезател на финалите до 13 година Все още не наподобява като характерен волейболист, само че техниката и характерът, които показва на полето, са впечатляващи. 

Донов е в основата на двете следващи трофеи на „ Левски София “ в държавното състезание за момчета до 13 година Не пропуща мач на мъжкия тим и постоянно може да го видите край игрището дружно с другите деца, които подават топките. Запалва се по волейбола около европейското състезание в София през 2015 година. Родителите му го водят на ¼-финалния мач с Германия, а българският отбор печели пред препълнените трибуни на „ Арена Армеец “. След последната точка цялата зала пее химна дружно с тогавашния капитан Владимир Николов и съотборниците му. После идва огромното отчаяние – тежката загуба с 2:3 на ½-финала с Франция и пропуснатият късмет да се стигне до мач за евротитла. 

„ Много се натъжих, а майка ми изненадващо ме попита: а за какво не пробваш да тренираш волейбол? “, спомня си Ивайло. Едва 6-годишен се записва в школата на Владимир Николов, която започва малко след европейското. „ Влюбих се във волейбола още след първата подготовка. Попаднах в готина среда, с доста положителни треньори. Исках да съм в залата колкото се може по-често “, прибавя Донов.

 Оттогава е и връзката му с треньора Николай Хаджииванов, който макар нежната му възраст го взема в тима за прекадети на школата. Впоследствие и двамата стават част от професионалния клуб „ Левски София “, главен сътрудник на „ Владимир Николов “ в търсенето и развиването на гении. Под управлението на Хаджииванов и в синия клуб Донов печели две трофеи при момчетата, а този сезон се окичи със злато и при прекадетите, където бе с по-периферна роля. 

„ За мен дисциплината и концентрацията са най-важни. Трябва постоянно да играеш за тима, самостоятелните награди са просто бонус. Много съм благополучен в „ Левски София “, това е най-хубавото място за развиване. Все още имам другари от „ Владимир Николов “ и постоянно ще съм признателен и на екипа там. Мечтая да печеля още доста титли със синята фланелка и един ден да ме вземат в националния тим. Ще дам всичко от себе си това да стане “, безапелационен е сърцатият състезател с номер 18 на гърба.

От средата на септември „ Левски София “ към този момент и деца на възраст сред 6 и 12 година ще могат да упражняват волейбол. 

Очаквайте напълно скоро повече информация за изискванията и метода на записване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР