Ивайло Дерменджиев е българският представител в арбитражния съд по спорта

...
Ивайло Дерменджиев е българският представител в арбитражния съд по спорта
Коментари Харесай

Ивайло Дерменджиев за БФС: Повторно вписване на заличено лице от регистрите създава правен прецедент

Ивайло Дерменджиев е българският представител в арбитражния съд по спорта в Лозана. Представяме Ви неговата позиция от професионален проект, по проблема с, изразена в изявление за.
Правилно ли е решението на организацията по регистриране да откаже регистриране на Борислав Михайлов като президент на БФС?
 Може ли да се върне отпред на БФС Борислав Михайлов без конгрес? Може ли да се върне отпред на БФС Борислав Михайлов без конгрес?
В последните години се трансформира в традиция по-интересното в българския футбол да се случва отвън терена. Завръщането на Борислав Михайл...
Решението наподобява стимулирано и обосновано, също по този начин има своята правна логичност. Ако се допусне наново регистриране на към този момент заличено лице от регистрите, се основава юридически казус и неустановеност на актовете към всички трети лица. Оставката е подадена, призната по съответния ред в Устава на БФС, вписана е в организацията и казусът е завършен юридически. Другото би било юридически нихилизъм. Моралната страна на този акт няма да разясня, тя е отвън правната сфера.
Какви са последствията за изпълкома?
Изпълкомът има два правни пътя - единият е да апелира решението на организацията пред съда, да забави процедурата по отхвърли за регистриране и когато дефинитивно бъде решен въпросът, да се събере на съвещание и да реши за нов конгрес или не. Подозирам, че тогава обаче ще е доста късно за нов конгрес. Другият вид е да одобри решението на организацията по този начин, както е постановено, да се събере на изключително съвещание и да удостовери осъществяване на конгреса, в случай че това към момента е допустимо. Това би бил логически излаз и в огромна степен ще отговори на публичните упования.
А може ли да се организира ексклузивен конгрес в този момент, единствено няколко месеца преди  постоянния?
В Устава на БФС не се прави разлика сред постоянен и ексклузивен конгрес. Тоест и двата конгреса са постоянни, когато бъдат свикани по законоустановения ред, а точно с решение напо открития ред, съгласно дневния ред и устава, ще е законно и ще сътвори бъдеща мандатност за идващ 4-годишен интервал. Ако БФС искаше да направи някакво особено разграничаване сред постоянен и ексклузивен конгрес, щеше да е дефинирал това в настоящия правилник.
 Борислав Михайлов отдръпна оставката си и се връща в БФС Борислав Михайлов отдръпна оставката си и се връща в БФС
Стигна се до сензационно развиване в българския футбол, откакто стана ясно, че президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав...
С други думи, няма да се доизкарва остарелият мандат
Конгресът е този, който дава начало и завършек на мандата. След като има избор, това значи, че стартира нов 4-годишен мандат, както загатнах нагоре.
Може ли УЕФА и ФИФА да наложат наказания на българския футбол?
Може и това се е случвало към този момент. В интернационалното право и в частност спортното правната сигурност и предвидимост са приоритет. В случай че БФС тръгне по пътя на обжалването и упорството да постанова юриспруденция, до наказания от централата може да се стигне . За мен сега ръководещ и представляващ БФС до провеждането на нов конгрес е Михаил Касабов.
Още по проблема в БФС четете тук:
 Бербатов публично се кандидатира за президент на БФС Бербатов публично се кандидатира за президент на БФС
Легендата на българския футбол Димитър Бербатов публично разгласи, че се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. В неговия...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР