Ивайло Чочев спечели спечели класацията Топспринт“ на Мач Телеграф“ за

...
Ивайло Чочев спечели спечели класацията Топспринт“ на Мач Телеграф“ за
Коментари Харесай

Ивайло Чочев: Готов съм пак да играя в чужбина, за мен е чест да съм в националния

Ивайло Чочев завоюва спечели класацията „ Топспринт “ на „ Мач Телеграф “ за футболист номер 1 през сезона. Той бе награден по време на предаването „ Домът на футбола “ по DIEMA SPORT. Полузащитникът на ЦСКА 1948 изрази предпочитание да играе още веднъж в чужбина при подобаваща оферта, също така той приказва за миналия сезон в efbet Лига и задачите на отбора през идващия.

“Направихме един доста добър сезон, трето място и край за Купата. Може би има мъка от изгубения край. Надявам се следващата година да сме по-напред в класирането и за какво да не сме отново на край за Купата “, показа Чочев.

„ Нашият тим направи тъй че шампионата да е забавно до последния кръг. Показахме, че играем феърплей и с чест. Показахме на всички тимове по какъв начин би трябвало да се играе до последно и да се бори за успеха във всеки един мач “, добави той.

„ Позицията, на която играя, да, не се чака да въвеждам толкоз доста голове. Много хора ми споделяха, че ще стана голмайстор. Няма да укривам, че в края към този момент се стремях и желаех да стана голмайстор. Радвам се, че моите голове са помогнали на тима да реализира задачите си. Може би има усет, треньорите в Италия са ми показвали, че всяка една обстановка на подготовка би трябвало оптимално да отиграеш, пробвам се да съм толкоз съсредоточен и фокусиран, колкото и в мач. Може би там се крие моят триумф, че непрекъснато съм съсредоточен и всяка топка се стремя да я вкарам “, сподели още Ивайло Чочев.

„ Отпразнувахме, събрахме се с момчетата и поговорихме. Следващият сезон ще е по-труден, хората ще имат по-големи упования. Една отговорност ще има към нас, тъй като ще би трябвало да представим България в европейските шампионати. Като видях съперниците, които могат да ни се паднат, чакам тежки мачове. Надявам се да избегнем най-хубавите тимове. С една добра подготовка и няколко попълнения, за какво не да се представим почтено “, разяснява полузащитникът.

„ Този лагер с националния тим, може би ще понижи малко почивката ми, само че въпреки всичко съм заречен на жена ми да отидем на море. След това ще стартираме подготовка за новия сезон “, показа шеговито голмайсторът на efbet Лига.

Ивайло Чочев бе запитан и за повиквателната, която получи за националния тим на България, както и за резултатите до момента на „ лъвовете “.

„ Ами първо желая да кажа, че се веселя и за мен е чест и горделивост да играя за националния тим. Радвам се за повиквателната. От мен се искаше да се представям добре и да оказвам помощ на клубния тим. Да, в действителност е болна тематика националният тим в последните години, мисля, че целият проблем идва от това, че нямаме футболисти в Европа и най-големите шампионати. Надявам се това потомство, което идва изпод, младите футболисти по-рано да създадат трансфер и да играят мачове в Европа, които са по-тежки. Може би тогава ще имаме по-добър народен тим “

„ Лош старт с две загуби. Може би треньорът залага на друга тактика, да извиква перспективни и млади футболисти, които да са гръбнакът на националния тим след 4-5 години. Не сме се чували с Кръстаич, когато излезе повиквателната получих 20 позвънявания за 10 минути “

Полузащитникът на ЦСКА 1948 разяснява бъдещето си.

„ В момента имам контракт с ЦСКА. Днес нашият шеф господин Котев сподели, че има предложения за мен. Аз съм подготвен да изляза в чужбина, споделил съм го и на тях, само че в действителност офертата би трябвало да си заслужава. И предходната година имах оферта, управлението реши да не ме пусне. Първо офертата би трябвало да задоволи клуба, тъй като те са ми подали ръка, а след това и аз в случай че се съглася може да изляза в чужбина. Не съм се интересувал от кое място са офертите. Миналото лято имаше предложения, които ме задоволяваха мен и аз желаех да отида, управлението реши, че не желае да ме пуска, те ме убедиха, че за мен и клубът е значимо да остана. Аз съм им признателен, тъй като ме взеха контузен. Съобразих се с тяхното предпочитание и останах да оказа помощ “

„ Мисля, че това бе най-интересното състезание в последните 10 години, даже при изпадащите до последно не се знаеше кой ще играе бараж. Най-добрият тим стана първенец, и тази година Лудогорец бе по-добър от другите, да може би тази година разликата не беше толкоз огромна. Другите тимове съкратяват дистанцията. Радвам се, че взехме бронзовите медали “, приключи Ивайло Чочев.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР