Иванов подчерта, че управлението не иска да слага собствени хора

...
Иванов подчерта, че управлението не иска да слага собствени хора
Коментари Харесай

Христо Иванов: Русия продължава да има силни инструменти на пропагандно въздействие в България

Иванов акцентира, че ръководството не желае да поставя лични хора в прокуратурата, само че е уверено, че без промяна на основния прокурор не може да се приказва за начало на систематична промяна в държавното обвиняване.

" Опитваме се поредно да бъдем най-спокойния сътрудник в ръководещата коалиция, защото " Демократична България " е един сполучлив съдружен формат, който носи доста горчиви заключения и сложни уроци и знаем какъв брой е мъчно ". Така ръководителят на Демократична България Христо Иванов разяснява в " Панорама " напрежението в ръководещата коалиция.

Той удостовери, че " Демократична България " и " Продължаваме промяната " са най близки като ценностни настройки, само че не дружат против другите две партии. Подчерта обаче, че Демократична България има непреодолими идеологически разлики с Българска социалистическа партия, а с Има Такъв Народ - " сложна предистория ".

" Ако ние тласнем страната към избори в този момент, това няма да са просто четвъртите избори за 12 месеца, а едни избори в миг, в който огромни елементи от българското общество са под въздействие от мощни страсти на боязън. Русия продължава да има мощни принадлежности на пропагандно влияние в България. В рамките на една предизборна битка те могат да тласнат страната в посока, която е изцяло непредвидена ", съобщи той.

" За обстановката с пътното строителство - казусът е, че не можем да имаме доверие на българското правораздаване, че там, където в действителност има нещо неправилно, то ще го е изчистило и няма потребност да се произнасят политически присъди и оценки ", сподели Христо Иванов.

На въпрос дали " Демократична България " до дъно ще се бори за изпращането на оръжие в Украйна и дали това ще сложи под въпрос съществуването на обединението, Иванов отговори:

" Част от нашия прозападен електорат чака да кажем, че това е нашата алена линия и в случай че не стане това, ние напущаме. Ако искахме да действаме популистки, щяхме да създадем точно това. Смятаме, че нашето присъединяване в ръководството би трябвало да се прави оценка от позиция на доста по-широк кръг цели. "

Ще продължим да настояваме Народното събрание да се произнесе по тази тематика и да даде мандат на държавното управление, който да отговоря на потребността на нашите украински другари, само че и на българския народ, добави ръководителят на Демократична България.

" България към този момент няма желание да дава пари за съветски МиГ-ове. Очакваме в актуализацията на бюджета доста ясно да се види амбициозна стратегия по превъоръжаване на българската войска, тъй като това е извънредно належащо ", съобщи Иванов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР