Иванка Тръмп ще трябва да даде показния по дело, заведено

...
Иванка Тръмп ще трябва да даде показния по дело, заведено
Коментари Харесай

Иванка Тръмп ще дава обяснения пред съда

Иванка Тръмп ще би трябвало да даде показния по дело, заведено от италиански производител на обувки по отношение на авторските права върху модел от нейната марка. Това постанови в петък арбитър Катрин Форест от съда в Манхатън, предава Българска национална телевизия, като се базира на ТАСС.

Съдийката не се е съгласила с причините на юристите на Иванка Тръмп, които настояват, че клиентката им е прекомерно заета, с цел да отговори на въпросите за случая. Форест е решила, че дъщерята на президента Доналд Тръмп може да свидетелства не в Ню Йорк, а във Вашингтон, където сега живее. Иванка, която е и консултант на американския президент, би трябвало да се яви пред съда до края на октомври тази година.

Обвинението в плагиатство против нея и компанията ѝ Ай Ти кълекшън (IT Collection) стана известно през юни 2016 година. Италианският производител на обувки Акуадзура (Aquazzura Italia SRL) твърди, че президентската щерка е заимствала дизайна на известен модел сандали с 10-сантиметрови токчета за над 780 $. Тръмп пуснала същите обувки под лична марка Хети (Hettie) за към 150 $.
Техен производител е Марк Фишър холдингс (Marc Fisher Holdings), чиито представители по-рано дефинираха обвиняванията като безпочвени и целящи известност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР