Иванка Тръмп Китайците напразно се опитваха във вторник да открият

...
Иванка Тръмп Китайците напразно се опитваха във вторник да открият
Коментари Харесай

Китайска пословица, употребена от Иванка Тръмп, смая Пекин


Иванка Тръмп

Китайците на вятъра се опитваха във вторник да открият истинската " поговорка ", приписана на Средната империя от Иванка Тръмп, дъщерята на американския президент, до момента в който той разговаряше със севернокорейския водач Ким Чен-ун, съобщи Франс прес.

" Скептикът не трябва да прекъсва оня, който работи - китайска поговорка ", написа нощес Иванка Тръмп в Туитър часове преди историческата среща сред двамата водачи в Сингапур, откакто се чуха подозрения дали американският президент ще реализира същинска денуклеаризация на Корейския полуостров.

Цитатът слиса интернет потребителите в Китай, които на вятъра търсиха сходна поговорка в културното завещание на страната, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Нашият основен редактор не схваща за коя поговорка става дума. На помощ! ", прикани справочният отдел на СИНА, дружеството-администратор на обществената мрежа Уейбо, " китайския Туитър ".

Хиляди изпратени постове демонстрират, че посетителите на платформата не съумяват да стигнат до единно мнение за произхода на цитираната поговорка. А някои без съмнение се подиграват на президентската щерка, която е и консултант в Белия дом.

" Намерила е тая мъдрост в курабийка с късметче от " Панда експрес ", иронизира консуматор на Уейбо във връзка сладкишчетата с послания, раздавани за десерт в известната верига китайски заведения за хранене в Съединени американски щати.

Иванка Тръмп е известна в Китай, по-специално тъй като популяризира видеозапис, на който шестгодишната ѝ дъщеричка рецитира стихче на мандаринско произношение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР