Иванка Ройдова - Кървавата, обвинена че е поръчала убийствата на

...
Иванка Ройдова - Кървавата, обвинена че е поръчала убийствата на
Коментари Харесай

Опитали да убият Кървавата Иванка в затвора

Иванка Ройдова - Кървавата, упрекната че е поръчала убийствата на 6 души от фамилията си, едвам не е умряла в Сливенския затвор. Според нейни близки е изработен опит да бъде умъртвена с вещество, предизвикващо признаци на инсулт. По случая е формирана инспекция, заяви trafficnews.bg.

В четвъртък вечерта Ройдова напусна пандиза, откакто Върховния касационен съд анулира решението на Апелативен съд – Пловдив. 66-годишната жена бе задържана преди три седмици в правосъдна зала и отведена в Сливенския затвор.

На 26 юни т.г. състав на Апелативния съд, смени 3 - годишната условна присъда с действително наказване за същия интервал.

След ареста, Ройдова е откарана непосредствено в пандиза, където е прекарала 3 седмици. Няколко дни преди Върховен касационен съд да се произнесе, съгласно нейни близки, против нея е осъществено нападение.

На 11 юли, след обяд, Ваня отишла до килията си, с цел да си измие зъбите, защото на обяд сервирали риба. Десетина минути по-късно тя усетила необичайно разбиране, едната страна на тялото й се вдървила, устата й се разкривила. За шанс лекарят на пандиза се оказал наоколо и й оказал първа помощ. След това е била прегледана и от експерт.

„ Спасила я е бързата и съответна реакция на доктора. Но целият случай е доста недоверчив. Ако това се бе случило вечерта, откакто тя си измие зъбите и си легне, както е правела нормално, нямаше да оцелее” сигурен е шурей й Антон Каров. Влошеното й здравословно положение обаче не е употребявано в жалбата за смяна на мярката за неотклонение.

Върховен касационен съд отхвърля претекстовете на апелативния съд с претекстовете, че Ройдова живее на еднакъв адрес от 30 години и от самото начало е съдействала на досъдебното произвеждане и се е явявала на всяко от делата. "Обстоятелствата, посочени от въззивния съд като мотив за задържането на подсъдимата, са посочени по прекомерно умозрителен метод, непозволяващ съответното им разискване в изчерпателен аспект " се аргументират висшите съдии.

Близки на дамата настояват, че опитът за ликвидиране /както те го определят/ на Ройдова, надалеч не е изолиран. Тя е получила и няколко предизвестия. Миналата година кабелът на микровълновата печка бил обелен с нож и печката по знамение не гръмнала. След това открила, че един от болтовете на гумата на колата й е свален, а останалите – развити. Няколко пъти намирала червени рози, забодени на чистачката на колата си, а на гроба на татко си намерила гривната на щерка си Жана, която е била взета от полицията. Антон и Жана намерили под чистачките на колата си скелет на птица с откъсната глава.

„ Животът ни е като филм на ужасите. Опитват се да унищожават Ваня и да ни запушат устите!” счита Каров. В писмо, изпратено от Съединени американски щати сестрата на Иванка – Ана споделя, че също се опасява за живота си.

Семейната сага продължава години, а залогът е голям – наследството на българин – бежанец в Съединени американски щати, който след гибелта си оставя няколко милиона.

Началото на заплетената история е сложено в далечната 1951 година, когато николапетковистът Георги Ройдов бяга от комунистическия режим и отпътува за Америка. Тук остават жена му и трите му деца Иванка, Стойчо и Ана. Зад океана предприемчивият българин стартира като служащ във фабрика за салами, само че в следствие влиза в бизнеса с жилища чартърен и сбъдва "американската фантазия ". Когато режимът в България пада, Георги Ройдов към този момент е милионер, продал е огромна част от бизнеса си и се готви да се любува на старините си.

Междувременно не е не запомнил за фамилията си в България и в случай че до 10 ноември съумява спорадично да им оказва помощ финансово, то след 1990 година дава добър старт както на трите си деца, по този начин и на четиримата си внуци.

Всички наследници още до момента в който Георги е жив знаят, че са включени в наследството. След погребението обаче с тях не се свързва никой. Стойчо, Иванка и щерка й Жана изпращат питане до банката, в която са сметките на Ройдов и получават отговор, че преди гибелта си той е определил за прокурист гледачката си Недялка Бързакова и тя ще се разпорежда с наследството. Година по-късно внукът Георги получава превод от 20 000 $, а татко му Стойчо се снабдява с 200 000 $, само че не споделят на никого. Истината става ясно едвам откакто Иванка е задържана.

През март 2016 година служители на реда с качулки нахлуват в дома на Ройдова и извеждат с белезници Иванка, Жана и брачният партньор й Антон. В полицията е отведена и 15-годишната им щерка. Какви са основанията на полицията и прокуратурата да задържат Иванка? Според обвиняването старата жена е потърсила услугите на наемен палач, който да ликвидира брат й и наследниците му заедно. Това е трябвало да стане на Гергьовден 2016 година, като под масата в къщата им бъде сложена бомба. За задачата тя платила 3 000 лв. задатък и дала обещание 10 % от наследството, откакто се снабди с него.

Как обаче се стига до ареста? Според прокуратурата медиаторът, който трябвало да наеме реализатор за всеобщата екзекуция, се оказал сътрудник под прикритие. Иванка обаче твърди, че е потърсила услугите на юрист, поради наследството и сътрудникът под прикритие в тази ситуация се бил показал като юрист, който заречен подпомагане по делото за наследството. Тук изплува и митичната фигура на украинеца Степан Кара. Братът на именития Димитро Кара се оказа медиаторът, който свързал Иванка с сътрудника под прикритие.

Мафиотът Степан Кара изплува от злокобната фамилна сага в Брани поле3 000 лв. задатък за 6 убийства? Делото против Иванка Ройдова започва с спорни показания

Близките на Ройдова са безапелационни, че фамилията е жертва на комплицирана скица. "Тя е задействана, тъй като майка ми изрично бе решила да си търси правата и да води дело в Щатите. Тя няма претекст да убива никого, тъй като даже да изтрепе цялото семейство, тя няма да получи наследството в случай че не успее да завоюва делото против Бързакова в Щатите " твърди Жана Вътова.

Полицаят, който е работил под прикритие, ми се показа за юрист от София. Той ми даде обещание да ми помогне с напредването на документите по делото, което желаеме да заведем против Недялка. Новото наследство, оставено от татко ми, е било направено 15 дни, откакто той е получил удар и е бил несъответстващ. Предишното наследство е било унищожено. Показах му документите, а той ми изиска 3 000 лв.. Никога не съм мислила да заличавам който и да било от фамилията, ние сме надълбоко свързани ", съобщи Ройдова в съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР