Иванка Джолева-Минйоти израства по кариерната стълбица в Монделийз Интернешънъл“ в

...
Иванка Джолева-Минйоти израства по кариерната стълбица в Монделийз Интернешънъл“ в
Коментари Харесай

Иванка Джолева-Минйоти, директор „Корпоративни комуникации“ за Европа на „Монделийз Интернешънъл“

Иванка Джолева-Минйоти израства по кариерната стълбица в „ Монделийз Интернешънъл “ в продължение на 14 години. Вярва, че положителните екипи не се появяват внезапно, а се сортират, построяват и отглеждат във времето. От 2008 година тя дава отговор за PR дейностите на интернационалната компания за Румъния и страните от Източна Адриатика, а по-късно и за страните от Централна Европа. До 2018 година оглавява корпоративните връзки на „ Монделийз Интернешънъл “ в Австралия и Нова Зеландия. „ Тайната съставна част за построяването и ръководството на добре работещ и обединен екип са споделените полезности и яснотата на поставената цел, както и точното дефиниране на функциите и отговорностите в екипа “, споделя тя.

„ Монделийз Интернешънъл “ е един от най-големите производители на сладкарски произведения в света, предлагаща на интернационалния пазар емблематични марки като OREO, belVita, Cadbury, Milka, Toblerone и други В България компанията e показана посредством локалната комерсиална организация и шоколадовия цех в Своге.

Според Иванка Джолева-Минйоти от задачата и естеството на активност на всяка компания произтича и общественият ѝ ангажимент, обвързван с поддръжката на планове с социална значителност. Саморегулацията и поддръжката на Българската хранителна банка е идеята, която тя счита за изключително значима. „ Каузата би трябвало да въодушевява огромен брой хора да дават най-хубавото от себе си и да подтиква обществото да се сплотява, с цел да върви напред. “

Q&A

Проф. доктор Иво Петров:

- Управлението като функционалност и жанр може ли да се категори­зира като мъжко и женско?

- За мен по-скоро има разнообразни типове просвета на ръководство, която се обуславя от обществото и средата, формирали даден управленец. Работя в компания, в която себепознанието се подтиква и се дава късмет на хората да израстват непрекъснато, получавайки градивна противоположна връзка. Наблюдавала съм трагични промени към по-добро и при мъже, и при дами, които са любопитни и подготвени да учат цялостен живот.

- Как заниманието и обичаните занимания в свободното време работят за вашата работливост и триумф?

- Тази тематика е доста значима, изключително след разрушаването на доста привички поради пандемията. Увеличих времето, прекарано на открито измежду природата, и се старая по-стриктно да спазвам режима на работа и отмора. Възможността да определиш границите сред тях и да се „ изключиш “ се оказва значимо умеене и води до по-висока работливост.

Емил Нешев:

- Смятате ли, че в бизнеса, който ръководите, водещи могат да бъдат страстите ви?

- Не. Според мен решенията, взети въз основата на страстите, не са качествени. В момента чета книгата на Даниел Канеман Noise: A Flaw in Human Judgment и съм доста впечатлена от доказателствата в посока на това по какъв начин инцидентни страсти влияят върху вземането на значими решения. За благополучие има механизми по какъв начин да минимализираме „ шума “ и от позитивните, и от негативните страсти, с цел да сме по-точни за значимите неща.

- Бихте ли жертвали фамилията си в името на велика цел в бизнеса?

- Категорично не. Смятам, че с цел да се реализиран каквито и да е цели в бизнеса, един човек би трябвало да има поддръжката на фамилията си, приятелите си и най-близкото си обграждане. В „ Монделийз Интернешънъл “ се стремим да изградим условия за баланс сред персонален и професионален живот, тъй че да не се стига до сходен избор.

Стефан Иванов:

- Кой е съветът, който най-вече обичате да давате?

- Опитвам се да се възпирам от даването на препоръки, само че има добродетели на хуманизма, които споделям, като да вземем за пример „ Не прави на другите това, което не искаш да създадат на теб! “.

- Кои за вас са специалностите на бъдещето?

- Професиите на бъдещето са свързани с действия с добавена стойност, при които човешкият фактор е незаобиколим, където е нужна емпатия, грижа, насърчаване на общности.

Владимир Ампов – Графа:

- На какво и кого се уповавате в сложни моменти – на вярата, на личните си сили, на екипа си?

- Съпругът ми има способи да ме „ приземява “, да ми предлага друга позиция по отношение на даден проблем. Имам малко, само че правилни другари, които диря в потребност и постоянно са разполагаем.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР