ИванИванов е водач на листата на БСП Обединена Левица за

...
ИванИванов е водач на листата на БСП Обединена Левица за
Коментари Харесай

Иван Иванов: Левите политики са гарант за справяне с предизвикателствата пред Бюджет 2025

ИванИванов е лидер на листата на Българска социалистическа партия Обединена Левица за Русе. Коалицията е № 28 в бюлетината.

Истината е, че ние не се водим от математически общ брой и ще бъде неточност, в случай че се счита, че е по този начин. Истината е, че България сега се намира в незапомнена политическа рецесия, която подкопава основите на конституционния ред и на демократичното развиване на страната и слага под въпрос развиването на нашата политическа система като такава. И това беше една от аргументите левите обединения да намерят сили и да застанат под общ байрак, с цел да дадат отпор на тези отрицателни процеси, които текат в страната. Те са резултат на един дясно-либерален модел, който беше налаган през последните 20 години като формат на ръководство и той стигна до естествения си свършек и разпад. За страдание това визира всеки български жител и задачата, която ние Българска социалистическа партия Обединена Левица преследваме е първо да имаме една мощна лява групировка, тъй като без мощна левица няма страна. Това е образец в цяла Европа. А задачите, които преследваме са естественото действие на страната, учредено на няколко правилото - правдивост, взаимност и несъмнено заслужено систематизиране на средствата на страната и надлежно естествени приходи на българските жители. Тази крачка беше доста сложна, тъй като през годините имахме тежки нападки, само че пред заплахата, която грози цялата страна намерихме този метод да тръгнем дружно. Наясно сме, че това ще бъде дълъг развой, само че би трябвало да дадем сигнал към българския гласоподавател, че лявото към този момент е единно. Предлагаме и тези 100 точки, които са вид на управническа стратегия, основани на левите полезности. Те свързват освен лявомислещите в България, само че и в цяла Европа, тъй като това са европейски полезности.

Това обединяване се сътвори с тази цел, с цел да имаме солидна основа, с цел да може да се ползват тези политики. Решението за този проблем го предложихме на предната акция, за жалост то не беше признато. Но в този момент чуваме гласове, които са стигнали до разбирането на Българска социалистическа партия, че би трябвало да се сътвори един надпартиен експертен кабинет, който да изведе страната от рецесията, с избрани задания, като първата е приемането на бюджет 2025 година Защото в тази обстановка това е сложено под риск и чуваме и от другите обединения, които се чака да влязат в новия парламент, да готорят по този метод. Надявам се да сме водачи в този развой и да има схващане по тази тематика, другояче тази цикличност ще продължи. А тя подкопава към този момент освен основите на демократичното развиване на страната, само че и на икономическото битие на страната. Това визира всеки жител.

 Иван Иванов: Левите политики са поръчител за справяне с провокациите пред Бюджет 2025

Това е главното. Неприемането му значи неналичието на всевъзможни политики, неналичието на развиване в страната. Защото в случай че не се одобри в този момент, няма да бъде признат през цялата година. Нека да върна лентата обратно - през 2021 не беше признат бюджет, заради липса на болшинство, по-късно се сътвори кабинета “Петков ”, в който Българска социалистическа партия имаше водеща роля със своите леви политики и в този момент българските жители ги усещат. Като почнем от минималната работна заплата, която следва и в този момент да се усили, през безплатните детски градини, безплатните учебници. Всичко това беше през нашата политика признато. Тогава страната беше спряла да работи за няколко месеца. Ако и в този момент се случи да не бъде признат бюджет, това значи липса на средства за инфраструктурни планове, за пенсии и защо ли не. Русе особено ще бъде доста тежко обиден, тъй като това значи прекъсване на към този момент утвърдените планове в капиталовите стратегии на общините, прекъсване на плана за автомагистралата Русе - Велико Търново, прекъсване на ремонта на Дунав мост. Още повече, че министърът на финансите съобщи, че следва ремонт на бул. “България ”, което е републикански път, очакван в бюджет 2025-та. Това също няма да се реализира и заплахата е изцяло действителна. Когато ги няма тези средства, защото те се записват непосредствено в бюджета, перо по перо, доста мъчно ще бъдат разпределени такива финансови разноски. Днес излезе публична информация от Министерството на финансите, че и в този бюджет има дупка от 6. 2 милиарда. Когато няма болшинство, което да ръководи процесите, това е доста неприятен знак освен към българските граджани, само че и към нашите европейски сътрудници.

 Иван Иванов: Левите политики са поръчител за справяне с провокациите пред Бюджет 2025 Тези дупки в бюджета не са ли в резултат на вашата политика - безвъзмездни учебници, увеличение на МРЗ, това бизнеса не може да го понесе?

Това никога не натоварва бюджета, тъй като е една дребна част от разноските. По-големият проблем са другите финансови разноски, които страната заложи предизборно. Това е образец за неналичието на болшинство, което да ползва политики, да застане зад стратегия и да я съблюдава. Има догадка да се одобри бюджет в настоящия състав, сходен, в случай че се показа след изборите. Но той ще бъде с голям недостиг, тотално неосъществим. Инвестиционната стратегия на общините към днешна дата е над 7 милиарда лева, в случай че в началото беше заложено 1.5 милиарда лева

Ето по тази причина приказваме - санирането на 1000 блока с пари от държавния бюджет - това значи отваряне на още по-голяма дупка в бюджета. Това е един фрапантен образец в случай че се одобри бюджет без болшинство, по какъв начин това, което се дава обещание, няма да бъде изпълнено. Това е действителен образец за лъжене на гласоподавателите.

Ние даваме действителни решения на действителни проблеми. А си припомням, че ГЕРБ даваха обещания защо ли не. Тези блокове ги санират от 5 години. Искам да посоча и един акцент в нашата стратегия и това е битката с корупцията и основаване на подобен модел за битка с нея през промяната в правосъдната система, който да е необратим. Това, което беше изговорено и направено от предходните сътрудници в Сглобката докара до ширеща се корупция, до политически произвол, до доминирано служебно държавно управление от ГЕРБ и Движение за права и свободи все още, тъй като конституцията, която Политическа партия им сервира на тепсия докара до това, което виждаме. Друг е въпросът по какъв начин ще се излезе от тази обстановка и ние давем прелестното решение да бъдат върнати старите текстове в конституцията, когато президентът Радев назначаваше този кабинет и страната се движеше в обикновено русло. Сега се движим в лодка без капитан и без гребла, по течението, и е в полза на избрани политически кръгове страната. Това е горчивата истина и това една от аргументите да се открива тази дупка в бюджета.

Визията на Българска социалистическа партия е, че националните ползи би трябвало да са над всичко. Разбира се, в нашата стратегия е залегнало, че би трябвало да се реализира мир, само че ние би трябвало са обединим към това българският жител да не изпитва несгодите, от това което се случва. Светът е разпален, виждаме и в Близкия изток какво се случва и ние ще поносим директните негативи. Трябва да се сформира такова болшинство, което да подсигурява, че ние няма да поносим директно последствията от това. Ние сме споделили “Да ” на мирните договаряния и прекъсване на доставките на оръжие, тъй като това подклажда спора. Казали сме “Да ” на подпомаганетто на Украйна в нейното възобновяване, само че не знам по какъв начин това може да стане изискване за основаване на кабинет. Когато се противопоставяме на основа външни фактори, това няма да докара до нищо положително. По-скоро би трябвало да се фокусираме върху благосъстоянието на българския жител и неговите приходи, и естественото му битуване. Това е, което би трябвало да сплоти партиите в предстоящ кабинет, а не политика наложена извън.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР