Ивана Тръмп живееше сама в седеметажната си градска къща в

...
Ивана Тръмп живееше сама в седеметажната си градска къща в
Коментари Харесай

Ивана , жената, която създаде бранда Доналд Тръмп

Ивана Тръмп живееше сама в седеметажната си градска къща в Ню Йорк. Никой не знае по кое време тя прави последната си крачка по стръмните спираловидни стълби в дома си, за които околните ѝ неведнъж я предупреждавали, че някой ден може да я убият. Както се и случва.

Отиде си девет месеца, откакто погреба четвъртия си брачен партньор, красивия италиански плейбой Росано Рубиконди, който съумя да я накара да се почувства още веднъж млада. На 73 години тя имаше повече мемоари зад тила си, в сравнение с такива, които занапред да основава. Куфарите й на Louis Vuitton постоянно бяха цялостни с фамозните й обувки от марките Christian Louboutins, Manolo и Jimmy Choo, които станаха част от нейната легенда, бидейки първата брачна половинка на Доналд Тръмп. И Първата дама, както постоянно се майтапеше.  

Въпреки че около политическата му кариера, предприемачът да си завоюва куп рецензии и обвинявания, той не е единственият, върху който се изсипа гневът на съперниците му. Оказва се, че Ивана, въпреки и от дълго време да е разведена с него, също стана жертва на омразата на съперниците му. Тя даже си разрешава да покаже сълзите си от нападките, на които е подложена, само че го прави единствено пред най-близките си. Защото не желае обществото да я вижда такава, слаба и безпомощна. Не, Ивана би желала да върне часовника обратно и да остави светлината на прожекторите да я освети в разцвета й от 80-те години на предишния век: високи токчета, огромна руса коса, необятна и блестяща усмивка.

За да стигне до такава степен, тя бе направила необозримо пътешестване през географски и обществени разделения, избягайки от комунистическа Чехословакия, преди да отлети в Канада на крилете на брак по сметка и като състезателка по ски. Тя е на 27, когато през 1976 година най-сетне съумява да стигне до Ню Йорк, с цел да работи като модел. Именно там, разтърсвайки кървавочервена мини рокля в компанията на още седем модела, Ивана срещна своя принц.

" Обичам красиви мъже ", сподели тя в " Шоуто на Опра Уинфри ", след което добави: " Но знаете ли, Доналд постоянно е имал страхотна глава на раменете и там видях капацитета му. "

Сватбата им, втора за нея, се състоя на 7 април 1977 година в Манхатън. С нея стартира и плодородният интервал, през който Ивана оказа помощ на брачна половинка си да проектира, построи, украси и ръководи неговите забележителни здания. Тя реставрира гигантското им имение Mar-a-Lago със 118 стаи в Палм Бийч, както и Trump Princess, 282-футовата яхта, която Тръмп закупи от султана на Бруней за 30 милиона $ през 1987 година

Под нейно въздействие Доналд смени своите бордо костюми Queens за Brioni и двамата с Ивана се трансфораха от бизнесмени в звезди. " В едно десетилетие на искра те бяха най-бляскавите; в едно десетилетие на лакомия, те бяха най-алчните ", разказа ги списание People.

Тринадесет години и три деца по-късно приказката се разпадна, пораждайки най-големия таблоиден скандал за развода на десетилетието. Тогава Ивана провежда избухливо завръщане, подхранвано от осъзнаването, че първото й име е толкоз мощно, колкото последното.

Ивана е само дете, родено осем седмици прибързано, в фамилията на електроинженер и телефонна операторка. Семейството живее в бетонна къща на територията на комплекса за фабрика за обувки Bata в град Готвалдов.

Среща ски състезателя Джордж Сироватка на 14 и стартира да се среща с него на 17. Когато комунистите облекчават рестриктивните мерки, стартират и да пътуват дружно. " Тя закупи усета на западния свят: независимост, мода, пари ", ще си спомни Сироватка. Ивана е модел, играе в чешки филми и постоянно е сравнявана с Бриджит Бардо. За да наподобява повече на нея, изрусява косата си.

Сироватка се мести в Лондон по работа, само че урежда Ивана да живее в " огромния и хубав апартамент " на фамилията му в Прага, до момента в който тя получава магистърска степен по физическо образование в Карловия университет. Тук русокоската за първи път открива същинската обич, само че не със Сироватка, а с най-хубавия млад стихотворец и текстописец на Чехословакия, Иржи Щайдл. Тежък алкохолик, една вечер Щайдл надвишава скоростта на спортната си кола и блъскайки се в камион, умира.

Отново по покана на Сироватка, Ивана отпътува за Монреал, където стартира своя напредък като модел, дефилирайки по сцени и позирайки за фешън списания. " Иска ми се още 10 като нея да минат през вратата тъкмо в този момент ", възхищава се шефът на стилната организация, отбелязвайки нейния " съвършен растеж и размер " и " положителната й глава за мода " - атрибути, които скоро ще привлекат изгряващ, роден в Куинс, бизнесмен на парцели.

Първата им намира се случва в ресторант в Манхатън през лятото на 1976 година Орловите очи на Тръмп се концентрират върху руса жена в алена мини рокля, заобиколена от седем други модела. Току-що пристигнала в Ню Йорк от Монреал, 27-годишната Ивана е в града за фешън ревю за разпространение на Олимпийските игри през 1976 година

" Боже, одобрявам това момиче ", споделя Тръмп и незабавно се насочва към нея, полагайки неканената си ръка върху рамото й.

Въпреки че го харесва незабавно, неговият метод не я впечатлява, защото от 14-годишна притегля мъжките погледи. За нея той е просто " прекрасен човек ", който галантно предлага да й обезпечи маса за нея и колежките й, да заплати сметката им от 400 $ и безмилостно да я ухажва. Той обаче е запленен от тази красива жена, която приказва няколко езика и е скиорка. " Доналд споделяше, че съм му като близначка ", ще каже по-късно Ивана в изявление.

След месеци на срещи, склонява и на предлагането му за брак. Но преди да съумеят да се оженят, на 7 април 1977 година, тя би трябвало да преживее договарянията с прословутия юрист на Тръмп Рой Кон по отношение на предбрачния контракт, включващ " уговорка за връщане ", изискваща Ивана да върне всички дарове, в това число бижута, които е получила по време на брака им. Тя на собствен ред желае " фонд за черни дни ", който да я компенсира. След като всички детайлности се почистват, двамата се венчаят пред 200 души. И стартира тяхното епично нанагорнище нагоре.



Ивана забременява на медения им месец с Дон младши; Иванка и Ерик следват в бърза поредност. Тя става всеотдайна майка, чието семейство е нейният " приоритет номер едно ". Тръмп обаче й разпорежда задача да се заеме с част от недвижимите парцели, изпращайки я в окопите на Ню Йорк. Така госпожа Тръмп се заема със остарелия хотел Commodore, бунището, което реконструира в Hyatt Grand в рисков, занемарен квартал покрай Grand Central Station. Следват и останалите емблематични здания в портфолиото от недвижими парцели на милиардера. " Ако Ивана не беше забъркана в неговия бизнес, нямаше да има бизнес ", споделя техен непосредствен другар. Докато постройките порастват, Ивана се трансформира в съществена мощ в построяването на феномена Доналд Дж. Тръмп, който тя обществено назовава " The Donald ". Запознава го с хора от висшите етажи, с които той не е имал връзка преди този момент.

" Той в никакъв случай нямаше да взе участие в " The Apprentice " без облика, който тя сътвори, и в никакъв случай нямаше да бъде президент без " The Apprentice ", споделя създателят Паула Фроелих. Ивана освен обича Тръмп, тя е привързана към него толкоз мощно, че той щеше да каже на Опра Уинфри в взаимно изявление: " Ние се разбираме доста добре... тъй като в последна сметка Ивана прави тъкмо това, което й споделям да прави ".

Докато един ден тя стопира да го слуша. Някои споделят, че е почнала да се стреми към неща, които той презирал: общество, щедрост, фешън ревюта, огромни балове и велики хора. Ядосва го, че жена му от ден на ден се вживява в ролята на втори водач, а той желае до себе си мажоретка. Скоро и камерите стартират да осветяват повече нея и по-малко него.

Така идва и неизбежното - разводът. Случва се откакто Тръмп стартира връзка с любовницата си Марла Мейпълс, с която мачка чаршафите в личните си хотели. Единствената, която не знае за протичащото се, е Ивана.

Първите й подозрения се пораждат, когато двамата с Доналд са на отмора в Аспен. В тристайния апартамент, който населяват, тя подвига стационарния телефон и чува брачна половинка си да приказва с локален сътрудник по недвижими парцели за някого, чието име й е непознато. " Кой е Мула? " упорства тя. " Е, това е момиче, което ме преследва през последните две години ", дава отговор Тръмп.

По някакъв метод Тръмп жонглира с Ивана и 26-годишната Мейпълс на празнични празненства, като ги държи разграничени и видимо удовлетворени. Но шансът го напуща в ресторант Bonnie " s, селското място за обяд на върха на планината Аспен. Той седи с Марла и няколко другари, когато Ивана влиза, следвана от Дон младши, Иванка и Ерик.

Марла, в черен ски костюм, се доближава до Ивана, облечена в алено и розово, и произнася имитация, която като амбициозна актриса сигурно е репетирала: " Аз съм Марла и обичам брачна половинка ви. А вие? " Ивана дава отговор: " Разкарай се. Обичам брачна половинка си. "

Следва всеизвестен обществен скандал, след който госпожа Тръмп изхвърля през прозорците на жилището им в снега облеклата на брачна половинка си и часовника Rolex. Следва немислимото, най-малко за Тръмп, тъй като наподобява всички застават на нейна страна.

Ако новите таблоидни медии се раждат с развода на Тръмп, те израстват посредством всеобхватния напредък на новата Ивана. " Тя е тъкмо като Доналд. Те живеят за гласност. Това е като опиат за тях. Една дама, която се развежда, не се снима... А Ивана направи корицата на Vogue! ", споделя неин прочут.

Следена от папараци и " адвокатите-убийци " на Тръмп в разгара на кървавия си бракоразвод, тя се втурва задъхана в студиото на фотографа Патрик Демаршелие, който чака дружно с известния коафьор Мори Хопсън, гримьора Винсънт Лонго и креативния шеф Андре Леон Тали... всички са се събрали, с цел да оформят и снимат Ивана за корицата на Vogue през май 1990 година

Хопсън познава косата на Ивана. Всеки я познава. Докато Ивана седи пред огледалото, Хопсън сграбчва шепа от лъскавата й руса коса и я подвига нагоре, оставяйки някои от русите й кичури да паднат към лицето й. " Всички се погледнахме в огледалото и се съгласихме, добре, това е. " В този миг се ражда известната нова прическа на Ивана Тръмп.

Името Ивана става емблематично за дамите по света, които й се възхищават, тъй като е победила. Тя и нейният юридически екип влизат във война за 25-те милиона $, планувани в предбрачния контракт на Кон, борейки огъня на Тръмп с огън.

Когато си потегля с желаните милиони и с едноличното настойничество над трите си деца, тълпите приветстват. Най-хубавото е, че нейният напредък е съпътстващ финансовият крах на Тръмп при започване на 90-те и разпадането на връзката му с Мейпълс след шест години. Ивана пък започва две компании: Ivana Inc. продава " моите книги, колони със препоръки, реклами, участия и лекции ", а House of Ivana се занимава с нейните аромати, облекла и бижута.



Тя към този момент е магнат сама по себе си и харчи пари толкоз бързо, колкото и ги прави. Купува своята седеметажна градска къща на Ню Йорк през 1992 година Освен това има хасиенда от 12 000 квадратни фута в Палм Бийч и 98-футова яхта с четири каюти.

През октомври 1990 година обичаният татко на Ивана, Милош, умира от инфаркт. Доналд лети с нея до Чехословакия за погребението и се пробва да я завоюва назад, споделя най-хубавата й другарка Вивиан Серота. " На гроба на Милош той й сподели: " Все още те обичам. Не желая бракоразвод. Нека се съберем още веднъж. " Що се отнася до Мейпълс, която Ивана назовава единствено " девойката ", той споделя: " Ние ще се погрижим за това. " Според мнозина, в случай че тя не е била с толкоз разрушено сърце, може би двамата са щели да останат дружно.

Съобщава се, че Тръмп е стоял до отворения ковчег на някогашната си брачна половинка в параклиса на Медисън авеню, крачейки напред-назад " като че ли говорейки с нея ", споделя Серота. По-късно същия ден, на мястото на гроба, тя изчакала, до момента в който той останал самичък, след което се доближила до него и споделила: " Ти разруши сърцето й. Тя те обичаше, към момента те обичаше и аз знам, че и ти я обичаше. Можеше да сте двойката на века. Направихте неточност. " Той не сподели нищо ", споделя тя. " Но когато се обърна, по лицето му се стичаха сълзи. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР