Ивана показва лицето си за пръв път от началото на

...
Ивана показва лицето си за пръв път от началото на
Коментари Харесай

Пребита, подстригана, нарязана: За първи път жената, станала жертва на брутална агресия, показа лицето си

Ивана демонстрира лицето си за пръв път от началото на декември. Тогава тя беше пребита, подстригана, а лицето ѝ - нарязано от бившия си брачен партньор и трите му сестри пред очите на двете им деца.

Снимка: bTV

Днес раните са заличени, само че страхът остава.

„ Това е нещо, което не може да се не помни. Кошмари доста сънувам, когато съм сама, също си припомням “, споделя дамата, станала жертва на брутално принуждение. 

„ Това е опит за преднамерено ликвидиране, имали са водач, който чака “, споделя братът на нападнатата жена

В началото на декември, до момента в който води децата при татко им, някогашният ѝ съпруг я причаква в тъмния вход и я атакува. С него са и три от шестте му сестри. Жените хвърлят сол в очите ѝ, режат с ножица косата и лицето ѝ пред погледите на децата. 

Снимка: bTV

Мъжът остава под домакински арест, с обвинявания за домашно принуждение и лека телесна щета. Въпреки опитите да приказваме с него, той отхвърли коментар.

Снимка: bTV

С Ивана и двете ѝ деца, които стават очевидци на експанзията, към момента работят психолози.

„ Истински казано е боязън. Страх ме е да не се повтори всичко изначало “, споделя дамата.

Соченият за нападател е под гаранция

Пред bTV през декември Ивана описа, че насилието от някогашния ѝ брачен партньор продължавало с години - побоища, рязане с нож и закани с ликвидиране. Решила да го напусне, когато ѝ забранил да води болното им дете на рехабилитация. 

След жестокото нахлуване тя криеше нарязаното си лице и още веднъж призна, че се опасява.

Снимка: bTV

Днес тя споделя, че в миг като този, който претърпя поддръжката е най-необходима.

„ Знаем, че ще се оправиш, знаем, че ще продължиш напред, ние сме с теб, не си сама - това го чувах от много сътрудници и близки “, споделя Ивана.

11% споделят, че жертвите сами са си отговорни

За да намалеят случаи като този, страната разгласи битката против домашното принуждение за водещ приоритет. На първото съвещание през днешния ден на Националния съвет за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение бяха обрисувани и някои от проблемите като липса на съгласуваност сред институциите и достоверна статистика, както и система, в която да се подават данните.

„ Ще разгледаме взаимоотношение сред институциите за бърза и съответна отбрана. Ще обсъдим предпочитаните действия за финансиране на планове за предварителна защита “, сподели вицепремиерът Мария Габриел.

Непълнолетното момиче е настанено в дом за краткотрайно настаняване

Ивана е част от тези 67% от българите, които смятат, че са нужни законодателни промени, с които да се усили наказването при случаи на домашно принуждение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР