Иван Захариев. Сн. БГНЕС На 14 март роденият в Ханой

...
Иван Захариев. Сн. БГНЕС На 14 март роденият в Ханой
Коментари Харесай

Първият български проекто-терорист влезе в затвора


Иван Захариев. Сн. БГНЕС

На 14 март роденият в Ханой българин с австралийски паспорт Иван Захариев бе вкаран в Софийския затвор за две години и половина поради желанието му да става терорист. Това наказване бе постановено от Апелативния профилиран углавен съд и не бе обжалвано от подсъдимия.

Иван Захариев бе арестуван на 20 септември 2016 година. Според събраните доказателства през 2013 година Захариев е посетил Сирия с желание да се влее в Свободната сирийска войска. Той обаче не е бил признат поради липса на бойни умения.

Скоро след завръщането му в Сидни той взема решение да пътува за България, където да получи на ниска цена стрелкова подготовка в наши клубове. От юли до септември 2016 година в България Захариев се е обучавал в боравене с огнестрелни оръжия, включително с автомат Калашников, а задачата му е била да взе участие в терористични дейности.

Проверката на преносимия компютър му е посочила съществуване на файлове със наличие, с което се пропагандира " потребността да бъде изцяло отречена западната цивилизация, без да се отхвърлят материалните обекти, свързани с нея, защото те съставляват артикул на научното и софтуерно развиване ".

Открита е и информация, съгласно която след рухването на режима на Асад " могат да бъдат освободени и други мюсюлмански страни, страдащи от робия и неправда ".

Захариев постоянно е посещавал уеб сайтове със публикации и видео клипове за Джабхат Ал Нусра и " Ислямска страна ", се споделя още в известието на прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР