Иван Влъчков записа първата си победа за сезона в серия

...
Иван Влъчков записа първата си победа за сезона в серия
Коментари Харесай

Иван Влъчков с първа победа за сезона

Иван Влъчков записа първата си победа за сезона в серия Туринг. Това се случи на Писта Русе, където се състоя 3-ият кръг от шампионата на Затворен маршрут.

В първите два старта водачът на АСК Дамасцена-Казанлък/КA-2 нямаше късмет и заради механически проблеми не приключи. Сега обаче Иван завоюва безапелационно надпреварата, в което води от старта до финала.

Влъчков съумя да резервира водачеството след старта, макар че вторият Димитър Кондев с Рено Клио потегли по-добре. Трети бе Стоил Неков с Хонда Сивик, следван от Илия Бояджиев с ВАЗ 2105, който изпревари Станислав Паришков (Опел Кадет).

В хода на конкуренцията Влъчков се откъсна напред, а Паришков си върна 4-ото място след оспорвана борба с ръководителя на АСК Стара Загора. В последната обиколка Кондев наподобява получи механически проблем и бе изпреварен от Неков за 2-ото място. Още в първата обиколка отпадна Стоян Апостолов.

Така Влъчков записа първи триумф за сезона, с който се върна в борбата за купата. Иван записа и нов връх на трасето в класа, като направи обиколка за 1:25.50 мин, която бе по-добра даже от вчерашната му квалификационна. Следващият кръг от шампионата ще е Писта София на 18-19 септември.

"Беше доста значимо да печеля тук, откакто не приключих в първите 2 кръга. В началото не бе елементарно, тъй като Кондев започва чудесно и трябваше да се пазя ", разяснява след триумфа Влъчков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР