Иван Влъчков с Honda Civic спечели убедително състезанието в серия

...
Иван Влъчков с Honda Civic спечели убедително състезанието в серия
Коментари Харесай

Иван Влъчков триумфира на Писта Диамо в Серес

Иван Влъчков с Honda Civic завоюва безапелационно надпреварата в серия Туринг за Писта Диамо на трасето " Серес " в Гърция, където се организира 5-ият финален кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

18-годишният водач на " KA-2 Рейсинг Тийм " си обезпечи купата след победа в предния кръг в Бургас, само че взе участие на Серес. Той започва от първа позиция и води от старта до финала, като остави втория Стоян Апостолов с Honda Civic на съвсем 35 секунди зад себе си.

В края той върна газта, като имаше механически проблем с колата, която стартира леко да прекъсва. Трети се подреди Ванко Мизовски от Македония със Застава Юго. Общо 5 водачи не приключиха конкуренцията, а Станислав Паришков въобще не започва.

Иван завоюва всички 5 надпревари този сезон и приключи с цялостен актив от 125 точки. Втори с 54 т. се подреди Апостолов, а трети - Красен Василев с Renault Clio с 42 т. Последният не приключи конкуренцията на " Серес ".

" Много сме удовлетворени от миналия сезон, съобщи след финала мениджърът и татко на водача Стамен Влъчков. – Имахме някои дребни механически проблеми с колата, само че като цяло екипът се показа доста добре и спечелихме купата при доста сериозна конкуренция. Иван се разви доста като водач. През идващия сезон ще караме още веднъж на писта в Туринг със настоящия автомобил Honda Civic, а също така планираме и присъединяване в GT4 ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР