Иван Василев поема поста зам.-кмет по финанси и здравеопазване в

...
Иван Василев поема поста зам.-кмет по финанси и здравеопазване в
Коментари Харесай

Терзиев назначи Иван Василев за зам.-кмет по финанси и здравеопазване

Иван Василев поема поста зам.-кмет по финанси и опазване на здравето в Столичната община. Той ще дава отговор за правенето на финансовата рамка и ръководството на политики за опазване на здравето в най-голямата община в България, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Иван Василев има дългогодишна експертиза в областта на стопанската система и финансите, както и в основаването и ръководството на стопански политики.

“Включвам се в екипа на Столичната община с ентусиазма и убедеността, че когато искаш смяна или усъвършенстване на средата, би трябвало да участваш интензивно в процеса. Финансовата функционалност на всяка организация е огледало на нейната тактика и цели. Нашите са цялостна бистрота на ръководството, дейна връзка със заинтригуваните страни за намиране на решенията, които ще трансфорат София в най-хубавия град за живеене, туризъм и бизнес. Ще приложа насъбраните познания и умения в региона на дигитализацията и технологиите, с цел да децентрализриаме финансите на общината и да дадем действителни принадлежности на жителите за възстановяване на кварталите и регионите на София. Не на последно място - Столичната община има капацитет да се трансформира в едно от най-атрактивните места за работа и като екип ще работим и за това. ”

В продължение на четири години Иван Василев е заемал позицията Директор “Политики и тактики ” и е бил член Управителния съвет Българската стартъп асоциация BESCO. Съавтор е на измененията в Търговския закон, свързани със основаването на нов тип сдружение - Дружество с изменчив капитал, както и на измененията, стимулиращи привличането на висококвалифицирани експерти от чужбина. Фокус на работата му е промяна на стопанската система на страната в посока промишленостите с висока добавена стойност.

Преди това, в продължение на пет години, е бил член на Управителния съвет на първата българска децентрализирана самостоятелна организация Кооперация “Комрад Кооператив ”. Василев има и дълготраен опит в основаването на софтуерни артикули в региона на изкуствения разсъдък и блокчейн технологиите.

Иван Василев има и административен опит като Старши специалист към Секретаря по опазване на здравето, обучение и просвета в Администрация на президента на Република България в интервала сред 2012 година. и 2015 година
Владее британски и употребява немски и съветски.
Притежава магистърска степен по финанси и бакалавър по стопанска система от Университета за национално и международно стопанство.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР