Иван Тотев подхвърли репликата: Два мандата стигат. На въпрос дали

...
Иван Тотев подхвърли репликата: Два мандата стигат. На въпрос дали
Коментари Харесай

Два мандата стигат, но дали са достатъчни

Иван Тотев подмятна репликата: Два мандата стигат. На въпрос дали ще се кандидатира за трети това е изцяло логически отговор. Година и половина преди  локалните избори различен отговор не е вероятен.

И различен път е намеквал същото – че два мандата изцяло стигат за човек, който желае да се съхрани  прочувствено и физически за битието си отвън кметския кабинет. Само че този път приказката за достатъчните два мандата има напълно друго обръщение. Доста ясно послание  и очевидно  е предизборно. Който от вероятните претенденти за 2019-а не е схванал това, ще бъде много комплициран когато чуе действителните номинации.

Отговорът: " Два мандата стигат “ е политически обмислен. Дава опция за импровизации по тематиката, като най-лесната  е  ясна – стига толкоз, отхвърлям се. Другият пласт  е много по-сложен  - може и да стигат, само че да не са задоволителни – за упоритости, планове, отговорности, както и партийна воля. Не е въпрос единствено на персонален избор, прибавя Тотев.

Ето го и предизборното послание  - освен че не е въпрос на персонален избор, а и въобще не става дума  за него в този момент. Личнят избор се образува от доверие или съмнение.

Така че следва най-важното – персоналният избор да стане решителен за трети мандат.

Обществените нагласи  и политическата обстановка в Пловдив не предвещават драматични  исблъсъци. Дори Тотев  публично да заяви, че се включва в борбата за още четири години в общината. Напротив, друго изказване ще бъде изненада.

И с цел да няма никакви изненади Тотев сподели: Два мандата стигат! Това е репликата, която с времето ще образува персоналния му избор.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР