Иван Тотев: Откриването е историческо събитие и ще се помни

...
Иван Тотев: Откриването е историческо събитие и ще се помни
Коментари Харесай

Иван Тотев: Откриването е историческо събитие и ще се помни завинаги

Иван Тотев: Откриването е историческо събитие и ще се помни вечно
В последната седмица преди събитието, с което се открива публично годината, в която Пловдив е Европейска столица на културата, тонът на кмета Иван Тотев стана напълно сантиментален. На брифинг през днешния ден той заяви, че "лодката на критикарите потъва и е време те да се насочат на прилежащия бряг", съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.

"Ще се не помнят неволите, ще се запомнят единствено хубавите страсти и хубавите проекти", убеждаваше Тотев всички, които се съмняват. А съмняващите се не са малко. От 27 декември централният бул. на Пловдив е затворен, а върху него е издигната 30-метрова кула, на която към този момент се вършат подготовките на осветлението.

Очаква се блокадата да се вдигне на 17 януари, а Откриващото събитие е на 12-ти вечерта. Денят е събота, а от петък стартира Откриващият уикенд с доста културни събития, тъй че в града се чакат и посетители. Важно е да се знае, че на 12-ти януари всички, идващи от близо и надалеч, би трябвало да се подготвят да вървят пешком, тъй като към съществуващата в този момент транспортна обсада се прибавя и напълно затваряне на необятния център. Предвидени са паркинги, на които гостите от други градове ще могат да оставят колите си и да се придвижват с градския превоз ненапълно, откъдето въпреки всичко би трябвало да вървят пешком най-малко километър, километър и половина. На тоя режим сега и без друго са пловдивчани, за тях рестрикцията в деня на откриването е и за живеещите в региона на блокадата, които би трябвало да обезпечат коридори за специфичните коли, тъй че може да им се наложи да паркират колите си другаде.
 Иван Тотев сподели одеялата и шаловете с лого на Пловдив 2019, които ще се раздават на хората Иван Тотев сподели одеялата и шаловете с лого на Пловдив 2019, които ще се раздават на хората / БГНЕС
Пет паяка ще подвигат коли, в случай че преценяват, че пречат. Девет линии от градския превоз ще работят до 12 часа по делнично разписание, на тях би трябвало да разчитат на процедура всички, а прогнозата на кмета за спектакъла е 30 000 души. Днес той няколко пъти горещо съобщи, че на никое място другаде в града не е било допустимо да се обезпечи такава гледаемост, както навръх централния бул. "Цар Борис Трети Обединител".

Около 300 към този момент са поръчките за акредитация от публицисти от България и чужбина, от името на Европейската комисия в формалната гала ще вземат участие комисар Мария Габриел, ще бъде и Цвета Караянчева, а що се отнася до министър- ръководителят, той още не е удостоверил, въпреки че е поканен.

Кметът Иван Тотев сподели одеялата и шаловете с лого на Пловдив 2019, които ще се раздават на хората – прочее планувани са по 15 000 бройки от всеки продукт, цветовете са синьо, розово и бежаво. Те ще останат на хората като сувенир от събитието. Тотев даде обещание слънчево време и 4-5 градуса за денем, а единствено 10 минути откакто го предсказа, в Пловдив заваля първият сняг. Няма изгледи да натрупа, тъй че към този момент времето в действителност оказва помощ. Зрителите на вечерния театър "Ние всички сме цветове" би трябвало да се подготвят за най-малко тричасово стоене на едно място- поканени са от 17.30, събитието стартира в 19, а от 20 следва музикална стратегия на немския ди джей Шилер. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР