Иван Таков - син на Янчо и внук на Пеко

...
Иван Таков - син на Янчо и внук на Пеко
Коментари Харесай

Таков смени Паргов в БСП-София

Иван Таков - наследник на Янчо и внук на Пеко Таков, стана е краткотраен водач на БСП-София до 22 март, когато ще се организира плануваната от Народно събрание градска конференция за избор на нов ръководител след отстраняването на Калоян Паргов . Именно тогава Таков ще се кандидатира и за непрекъснат началник на най-голямата локална партийна конструкция у нас, заяви OFFNews. Досега той е бил зам.-председател на столичните социалисти, отговарящ за партийната активност.

Напомняме, че Народно събрание на Българска социалистическа партия наложи в събота наказване на Паргов, с което му лиши правото да заема обществени длъжности, да членува в органите на Левицата и да се кандидатира за тях за период от 1 година.

Така той остава член на Българска социалистическа партия, само че към този момент не е началник на БСП-София. Самият Паргов счита, че "поръчителят " на решението за мярката против него е персонално водачът на партията Корнелия Нинова. По думите му 31 членове на градския съвет на Левицата са поискали да се гласоподава решението за наказването му, и той знае кои са те.

Същевременно в медийното пространство към този момент циркулират голям брой спекулации по отношение на претендентите за нов водач на столичните социалисти.

Сред най-популярните имена са тези на дъщерята на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Румен Овчаров - Теодора Овчарова , която 3 пъти несполучливо бе и претендент за народен представител през 2021 година Другото име, което настойчиво се върти, е на близкия до Нинова Евгений Белий - началник на социалистите в Красна Поляна.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР