Иван Таков е новият председател на БСП-София. Заместникът и фаворит

...
Иван Таков е новият председател на БСП-София. Заместникът и фаворит
Коментари Харесай

Наказаният Калоян Паргов победи: Иван Таков е новият председател на БСП-София |

Иван Таков е новият ръководител на БСП-София. Заместникът и любимец за поста на санкции с премахване водач Калоян Паргов победи при скрито гласоподаване на делегатите на  XIV на Софийската организация на партията. 

Срещу Таков се бори незнайният отвън партийните редици Валери Иванчев, всички останали номинирани претенденти си направиха отказ. Таков получи 157  гласа при тайното гласоподаване, Иванчев - 7 гласа. 

До избор на нов ръководител се стигна откакто Националният съвет на Българска социалистическа партия Паргов от лидерския пост на 19 февруари на неприсъствено съвещание. Временно стол №1 в софийската конструкция зае Иван Таков. 

Иван Таков е роден на 24 април 1979 година в София. Завършил е 133-то СОУ „ А. С. Пушкин “. Висшето си обучение получава в университета „ Макгил “ в Монреал, Канада, със компетентност „ Финанси “. Притежава следдипломна подготовка от Българска народна банка. Бил е шеф в банка и е управлявал задграничен капиталов фонд. Член е на Българска социалистическа партия от 2003 година. Председател е на Районния съвет на Българска социалистическа партия във „ Възраждане “. От 2020 година е и заместник-председател на Градския съвет на Българска социалистическа партия – София. Трети мандат е общински консултант и е заместник-председател на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ в СОС. Женен е и има наследник и щерка – близнаци.

В словото си пред делегатите Иван Таков съобщи, че времето през днешния ден изисква да се гледа напред и да бъде открит правилният път. 

„ Скандалите, обвиняванията, низките пристрастености - те са за враговете ни. Ние тук сме приятели. Всички до един. Искам да сме обединени, да сме дружно, да сме мощни. А кавгите и интригите не ни вършат мощни. Напротив! Отслабват ни. Изхабяват силата ни “, безапелационен е новият ръководител на Българска социалистическа партия – София. Той изясни, че дилемите са доста, отговорността е голяма.

„ Работата с хора изисква почтеност, обективни решения и доста самообладание. Позицията ръководител на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София изисква кураж и увереност, бързи и рационални дейности. Досега съм се справял на разнообразни позиции и няма причина да не продължи да е по този начин. Извървях дълъг път в Партията и е изцяло естествено да направя идната крачка “, изясни Таков.

По думите му следва доста работа и е нужно единство. 
„ Трябва да бъдем приятели в същинския смисъл на думата. Трябва ни и предпочитание за работа. Трябва ни религия, че можем да се оправим с всичко и да вървим напред “, безапелационен бе Иван Таков и очерта дилемите, за които ще работи да бъдат решени.

„ Първата и най-важна е да успокоим пристрастеностите, да се смирим и да възстановим другарските си взаимоотношения. На всички равнища в Градската партийна организация. Възможности за това виждам в вярното систематизиране на отговорностите; във високата интензивност на работните органи - комисиите и препоръките към Градския и Районните препоръки на БСП; в осмислянето на дилемите пред хоризонталните структури; в нов смисъл на работата на федерациите към градската организация “, посочи определеният за ръководител на Софийската организация на Българска социалистическа партия и добави, че задачата е да не се разделяме на работещи и оценяващи, а всеки на виновна позиция да има своето място и отговорност за реализиране на набелязаните цели.

Втората задача, която открои Таков е да се дефинират задачите, които столичните социалисти желаят да реализират до Местните избори през есента на 2023 година. 

„ Този избор ще бъде огромното предизвикателство пред Градската партийна организация. Това допуска работа в доста посоки и с изключително внимание към локалните политики. „ Предстои ни да изготвим платформата, с която Българска социалистическа партия ще се яви на локалните избори в София в края на идната година. Много деликатно би трябвало да обмислим и да определим формулата за присъединяване в борбата за кмет на София и вероятните съдружни сътрудници “, уточни Иван Таков. 

Третата задача, която сложи той е да бъде извоювана борбата за историята. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР