Иван Такев, досегашен изпълнителен директор на Българската фондова борса (БФБ),

...
Иван Такев, досегашен изпълнителен директор на Българската фондова борса (БФБ),
Коментари Харесай

Българската фондова борса ще има нов директор

Иван Такев, доскорошен изпълнителен шеф на Българската фондова борса (БФБ), се отдръпва от поста по свое предпочитание и ще премине в небанковия финансов бранш, оповестиха оттова. Той ще бъде заместен на поста от доцент доктор Маню Моравенов. Промяната следва да бъде гласувана на изключително общо заседание, планувано за 17 септември.

" Доц. доктор Маню Моравенов е неоспорим престиж с близо 25 годишен опит в сферите на финансите и вложенията, пазара на недвижими парцели и финансовите пазари. По

време на забележителната си кариера той заема редица управителни длъжности в институции и неправителствени организации на българския финансов и капиталов пазар, измежду тях Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (сега КФН), работни групи към Министерството на финансите, БФБ, Асоциацията на сдруженията със специфична капиталова цел, Българската асоциация на лицензираните капиталови медиатори, Националната комисия по корпоративно ръководство и други ", гласи известието на БФБ.

" 21 години след приемане на лиценз и пускане на контролирания финансов пазар в нашата страна БФБ има нужната организация, инфраструктура, институционална

и интернационална представителност, които й отреждат почтено място измежду европейските борсови оператори. Като един от основателите на тази организация от мен може да се чака последователност и продължение на политиките на борсата.

Моята визия за развиването на БФБ е тя да се трансформира освен във първокачествен и доходоносен, саморегулиращ се пазар на финансови принадлежности, само че също по този начин да добави стойност към процеса на набиране на капитал и ръководство на активи в България и района. ", споделя той.

Доц. доктор Моравенов е един от създателите на Националния кодекс за корпоративно ръководство и играе дейна роля в основаването на законодателството, и на инфраструктурата на контролираните финансови пазари в България. Той е доцент и дълготраен учител във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси.

Доц. доктор Моравенов има докторска степен по " Финанси, заем и застраховка " от Софийски университет " Св. Климент Охридски " и магистърска по " Икономика и

информатика " от Университета по национално и международно стопанство. Има голям брой специализации, създател е на две монографии, десетки студии, публикации и отчети в влиятелни български и задгранични научни издания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР