Иван Щирков ще направи една от най-големите битки в своята

...
Иван Щирков ще направи една от най-големите битки в своята
Коментари Харесай

Иван Щирков: Никога повече няма да ходя в UFC

Иван Щирков ще направи една от най-големите борби в своята кариера през декември. Той ще се бие с огромната звезда Магомед Исмаилов на ACA 115, което ще се организира в Москва на 13 декември. Битката им ще бъде в полутежка категория. През 2019-а 32-годишния руснак подписа с UFC и трябваше да дебютира против Девън Кларк, само че се провали на тестванията за допинг.

Щирков, който е по-известен като Уралския Хълк прикани UFC да го освободят, а след това те го направиха, откакто USADA го наказа за две години. Иван отиде в RIZIN, където нокаутира Ким и усили серията си на 16-0-1 в клетката.

В края на предходната година той подписа с съветската организация RCC и дебютира със загуба от Еномото. През февруари тази година Щирков се завърна с победа над Пастернак и по този начин статистиката му е 17-1-1 в ММА. След по-малко от две седмици го чака сериозен тест, само че той е подготвен. Ето какво показа Иван преди огромната борба:

“Подготвяхме се за борбата в Дагестан. Не успяхме да се засечем с Исмаилов. Имаше хрумвания да запишем нещо дружно, само че явно е правилно, че и двамата имахме доста тежка подготовка. От една страна съм поласкан, че Мага подхожда към това толкоз съществено, даже не самият Исмаилов, а неговият екип.

Направих всичко, с цел да бъда в най-хубавата форма. Да, подготовката беше колосално друга от предходните. Започнах да работя с различен треньор по ММА, всеобхватно. Отидох на подготвителния лагер в Дагестан, имах доста спаринги, както битка, по този начин и други тренировки. Никога до момента не съм правил толкоз доста специфична работа.

Няма да се удрям повече в междинна категория. Ако остана дълготрайно в ACA, то тогава имам полза към купата в полутежка категория. Вече не мисля за UFC. Това към този момент е забравено. Опитах - не се получи. По една или друга причина това значи, че по този начин е трябвало да стане. Понякога желаете да контролирате всичко, само че не постоянно се получава. И за какво да се занимавам с това? Само ще се съсипя още повече в психически проект.
View this post on Instagram

А Мага Исмаилов сподели: „ USADA? Не момчета, желая да съм здрав. " Ние просто разбираме защо приказваме, а доста хора не схващат какво е USADA за даден войник и цялата спортна общественост. Аз също желая да пребивавам естествен живот и да върша това, което обичам.

Никога не съм имал упоритости за UFC. Вероятно публичният напън е изиграл по-голяма роля. Мислех, че няма да изгубя нищо, само че се оказа, че изгубих. Емоционално и психически, това е несъмнено. Но нищо, оцеляхме и ще продължим напред.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР