Иван Шишков увери, че пунктът и магистрала Европа ще бъдат

...
Иван Шишков увери, че пунктът и магистрала Европа ще бъдат
Коментари Харесай

Регионалният министър: Подобряваме естетиката на ГКПП Калотина

Иван Шишков увери, че пунктът и автомагистрала " Европа " ще бъдат свързани до месец

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на районното развиване и благоустройството посетиха Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “.

“Дойдохме, с цел да забележим трасето на Автомагистрала “Европа ”, метода на свързване с пункта и по какъв начин да се усъвършенства активността му ”, сподели Демерджиев, предава

“Магистрала “Европа ” съставлява доста проблеми и малко строителство. Ние започваме да решаваме всички проблеми. Има прогрес в последния лот. Може би ще го пуснем на стадии, с цел да облекчим придвижването ”, изясни районният министър Иван Шишков.

Нужно е да се направи разширение на един сектор от 150 метра сред пункта и автомагистралата, който обаче е отвън плана. “Имаме да утвърждаваме един организационен проект с кмета на Драгоман. Ще бъде решен този проблем. Ще създадем по този начин, че пунктът да се свърже с автомагистралата, а не с двулентов път ”, сподели още той.

Като различен проблем Шишков посочи лот три от автомагистралата - секторът сред София и Сливница. За него има утвърден обстоен организационен проект, само че градежът там няма да стартира в идващите 3 месеца.

И още - има две места, планувани за паркинги за престой на тежкотоварните камиони, с цел да не се натоварва пунктът. Но и за тях са нужни разширения на автомагистралата. “За да се реши казусът и безпроблемно да действа пунктът, паркирането е извънредно значим въпрос. Набелязали сме стъпки за неговото цялостно решение ”, безапелационен бе Демерджиев.

А Шишков увери, че пунктът и автомагистралата ще бъдат свързани “съвсем скоро ” - до месец.

“Строителството на втория стадий на пункта също стартира ”, добави Демерджиев. “Целта е откакто се приключи автомагистрала, тя да се свърже с пункт с по-голям потенциал. На пунктовете се вършат първите усещания. Идеята е те да придобият тип, от който да не се срамим ”, сподели още вътрешният

“Подобряваме и функционалността, и естетиката на пункта ”, съобщи от своя страна Иван Шишков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР