Иван Сълов съобщи за куп нередности, заварени при назначаването му

...
Иван Сълов съобщи за куп нередности, заварени при назначаването му
Коментари Харесай

Иван Сълов: Заварих пълен батак в областната администрация във Враца

Иван Сълов заяви за куп нередности, заварени при назначението му като регионален шеф на Враца.
На конференция в постройката на институцията той показа, че при идването му е имало проблеми, които не са били отстранявани през последните 5-6 години.
„ Когато постъпих и се срещнах с нормативните документи открих, че режимът се регламентира с електронни четци, а чиновниците имат карти и се чекират. Оказало се, че той не работи от последните 5-6 години и никой не ми отговори по какъв начин регистрират наличието си “, съобщи регионалният шеф.
За да се реши казусът Иван Сълов е въвел дневник за наличие и в границите на месец системата за надзор на достъпа е била възобновена.
Освен това, на входа на Областна администрация има подемно устройство за инвалиди, само че още от слагането, което е било преди 8 години, то не работи. За да се реши казусът е открита компанията, която го е инсталирала и се договаря с тях, с цел да бъде възобновено.
Иван Сълов показа, че автопаркът също е бил в окаяно положение, с падаща мазилка поради проблеми в покрива. В един от трите гаража на Областна администрация е имало джип, благосъстоятелност на институцията, който след нанесените вреди от рушащия се таван към този момент е негоден.
„ В продължение на години покривът на гаражните кафези не е ремонтриран. През лятото е възобновен с хидроизолация, в този момент към този момент се употребява обикновено “, сподели Сълов.
Областният шеф описа и за трансформиране на бройки и назначение на чиновници без документи. По негови думи в Дирекция „ Административно правно облужване, финанси и благосъстоятелност “, длъжността „ правист консулт “ е трансформирана в „ механически помощник “. Така Областна администрация е останала без правист консулт. Иван Сълов е изискал досието на техническия помощник, само че в него имало единствено здравно и удостоверение за съдимост, което е извадено по длъжностен път. Липсвали са молба за назначение на работа, CV и тапия.
По думи на Иван Сълов, след назначението на служителя му е предоставено ведомствено жилище, което е ремонтирано и обзаведено със сили на регионалната адмнистрация.
„ Откакто съм на поста служителят е в болнични и не се явява на работа. Бройката бе трансформирана още веднъж в "юрист консулт ", защото тя е извънредно значима “, безапелационен бе губернаторът.
Друга численост – „ младши специалист “ в „ Административен надзор районно развиване и държавна благосъстоятелност “ пък е трансформирана в „ хигиенист “ и още на същия ден е назначен подобен, макар че с Бюрото по труда има подписани контракти и са обезпечени двама души, които почистват. Въпросният трети хигиенист също дълготрайно си вземал болничен, само че при започване на този месец се явил на работа и е бил освободен, показа Сълов.
"За тези 7 месеца това съумях да направя. Ако се яви на работа ще освободя и техническият помощник, който е в болничен до 28 декември. Вероятно не е инцидентен човек, очевидно не е имало ценз да заеме друга служба “, сподели губернаторът.
Към момента има оповестени 2 състезанието за работни места и до края на януари подборът ще завърши и ще бъдат назначени чиновници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР