Иван Портних печели 92,3% от гласовете в ромските секции*, показва

...
Иван Портних печели 92,3% от гласовете в ромските секции*, показва
Коментари Харесай

Портних с 92% в ромските секции във Варна, осем пъти спаднали недействителните гласове на втори тур в тях

Иван Портних печели 92,3% от гласовете в ромските секции*, демонстрира информация на moreto.net в резултатите от втория тур на локалните избори във Варна. За съпоставяне на първи тур за кмет на Варна в същите секции Портних получи 39,3% поддръжка. Има и осем пъти спад на недействителните бюлетини в същите секции, отчитаме също по този начин от справката.

Кандидатът на ГЕРБ е повишил броят на гласовете от 399 на първи тур до 1513 на втори, освен това при занижена изборна интензивност във Варна на балотажа.

Избирателната интензивност в тези секции е спаднала от 32% на първи тур до 23% на втори, като цифрите са съизмерими по отношение на общия спад в цяла Варна сред първи тур и балотажа.

И до момента в който изразителната победа на Портних в ромските секции може да наподобява разумна, поради националистическите възгледи на съперника му Костадин Костадинов, то за фрапантния (8 пъти) спад на недействителните бюлетини - от 58,7% на 7,3% " рационално " пояснение е мъчно да се откри.

На първо четене разновидностите са четири.

Вариант 1: За една седмица сред двата тура гласоподавателите в тези секции фрапантно са повишили грамотността и информираността си по отношение на изборния развой и на балотажа са дали своят вот сполучливо.

Вариант 2: На първи тур недействителните бюлетини са били израз на митинг, а на балотажа гласоподавателите към този момент са решили да не стачкуват.

Вариант 3: На първи тур недействителните бюлетини са били израз на митинг, а на втори тур гласоподавателите са били " посъветвани ", а може би са имали и " тласък " да гласоподават " по съвест ".

Вариант 4: На втория тур до урните са отишли напълно друг " профил " гласоподаватели.

Вариант 5: Могат да го предложат читателите.

Не е загадка, че митници и Национална агенция за приходите (и освен те) имат математически модели, посредством които много успешно " нацелват " съмнителните " детайли ", които се пробват да прецакат системата и работят срещу разпоредбите.

Та въпросът е, дали ЦИК разполагат с сходен програмен продукт, който алармира за нелогични и съмнителни числа или всичко отива единствено за статистика. Все отново става въпрос за осем пъти спад на недействителни бюлетини в избрани секции. Ако " инцидентно " нямат, дано одобряват това за СИГНАЛ!

Но да се върнем на цифрите:

Недействителните бюлетини в ромските секции 361 и 372 в кв. " Аспарухово " във Варна на първи тур са били надлежно 80.3% и 86.4%, до момента в който на втори са се сринали до 3.5% и 7.2%., демонстрира справката на Moreto.net

Цифрите за секции 298, 300 и 308 в кв. " Владиславово " са надлежно 40.9%, 45.3% и 57.4% недействителни бюлетини на първи тур, против единствено 2.7%, 10.9% и 2.2% на балотажа.

В регион " Младост " секции 273 и 275 са имали надлежно 44.6% и 56.2% недействителни бюлетини за кмет на първи тур и единствено 3.1% и 8.1% на втори.

85-та секция в регион " Одесос " на първи тур е имала 70.7% недействителни бюлетини на първи тур, а на втори 9,5%

Двете ромски секции в Каменар също показват сериозен спад в броя на недействителните бюлетини. В секция 384 спадът е над 10 пъти от 52.9% на 4.3%. По " естествен " е спадът в 385 - от 46.2% на 16.6%.

* Секции, в които гласоподава най-вече население от ромски етнос: 361, 372, 298, 300, 308, 273, 275, 75, 384, 385

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Варна (преди 4 секунди) Рейтинг: 66031 | Одобрение: 34386 Според мен просто ромите просто харесват какво прави Портних за града. Мога да ви дам и друга наклонност и корелация. Коефциентът на интелегентност на българите и ромите, които харесват какво прави Портних за града и гласоподават за него, е шокиращо изцяло идентичен, все едно една майка ги е раждала и в една маала са расли.   НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА! Напиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР