Иван Портних най-вероятно ще играе за пореден мандатОчаква се ГЕРБ

...
Иван Портних най-вероятно ще играе за пореден мандатОчаква се ГЕРБ
Коментари Харесай

Търсят нови кметове за вота

Иван Портних най-вероятно ще играе за следващ мандат
Очаква се ГЕРБ още веднъж да заложат на партийни претенденти, а Политическа партия да поддържат самостоятелни дружно с други обединения

В Бургас Николов може да се яви като самостоятелен

Разговорите сред партиите по места за обединения и претенденти за кметове към този момент вървят с цялостна мощ. От в този момент се обрисуват главните борби, които ще са сред претендентите на ГЕРБ и на “Продължаваме смяната ”. Все още в партията на Кирил Петков и Асен Василев имало съмнения дали да залагат на партийни кандидатури или да поддържат знакови локални фигури, които ще се кандидатират като самостоятелни, а зад тях ще застанат разнообразни партии. Решението зависело от претендентите на ГЕРБ, които по традиция още веднъж щели да са партийни фигури.

Година преди кметските избори в Бургас напрежението към този момент ескалира. Повод е намекът, че Димитър Николов, който се счита за любимец за пети следващ мандат, няма да е претендентът на ГЕРБ. След изявлението на водача на партията Бойко Борисов, че кметовете на Пловдив, Бургас и София, евентуално няма да се кандидатират още веднъж, името на Николов стартира да се спряга за самостоятелен претендент. За кандидат на ГЕРБ мнозина сочат народния представител и някогашен зам.-министър на енергетиката Жечо Станков. Станков е обичан от бургазлии, изключително поради програмата за саниране, на която е труженик.

Във Варна още преди месец се заприказва, че Иван Портних надали ще се яви на съревнование за нов мандат, макар че интензивността му напоследък е ежедневна, даже и в обществените мрежи. Че слухът е неоснователен, стана ясно от думите на Бойко Борисов. Той не уточни Варна измежду огромните градове, в които ГЕРБ ще издигне нови лица.

Срещу опитния Портних Политическа партия евентуално ще повдигнат назначения по тяхно време някогашен регионален шеф - предприемачът Благомир Коцев. Той влезе в куп пререкания с Портних и върна основни решения на локалния парламент, касаещи бюджета.

В Пловдив, откакто Борисов разгласи, че сегашният кмет Здравко Димитров би трябвало да си почине, се заприказва, че е допустимо градоначалникът на регион “Тракия ” Костадин Димитров, който е трети мандат на поста, този път да се пусне в борбата за Пловдив. От Политическа партия към момента няма никаква изясненост, кого ще повдигнат. Очаква се в огромните градове “Продължаваме смяната ” да играят дружно с Демократична България и други десни партии, разясняват политолози.

Прогноза
Ректор може да е номинацията на ГЕРБ в Шумен
Цветелина Георгиева
ТРУД NEWS, Шумен



Проф. Георги Колев

Ректорът на Шуменския университет “Еп. Константин Преславски ” проф. Георги Колев е измежду спряганите в последно време имена за присъединяване в кандидат-кметската конкуренция следващата година. Според осведомени, той е една от опциите за претендент на ГЕРБ и огромна част от хората на Борисов в района са зад него. Коментарите са, че ще бъде самостоятелен с поддръжката на ГЕРБ.

Проф. Колев е ректор на висшето учебно заведение в Шумен от 2015 година Бил е ръководител на Общинския съвет на Шумен.
Бил е и мажоритарно определен народен представител от групата на Движение за права и свободи до 1 ноември 2011 година, когато напуща Народното събрание по свое предпочитание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР