Иван Петков: За нас е чест и привилегия отново да

...
Иван Петков: За нас е чест и привилегия отново да
Коментари Харесай

Иван Петков: За нас е чест и привилегия отново да бъдем част от Шампионската лига

Иван Петков: За нас е чест и привилегия още веднъж да бъдем част от Шампионската лига
"Шампионската лига е шампионат от най-високо равнище. За нас е чест и привилегия още веднъж да бъдем част от групите в най-силния европейски клубен шампионат. Чакаме с боязън мачовете, които ни предстоят тази година", разгласи наставникът на Марица Пловдив Иван Петков пет дни преди първия мач на отбора от новия сезон в Шампионската лига, оповестява формалният уебсайт на клуба.

"Първият ни мач ще бъде против френския първенец Безие (Безие), който е построен главно от задгранични състезателки, само че ние влизаме с вяра и упования в този първи конфликт. Идеята тази година е да имаме победа. Най-важното е нашият тим да играе със самочувствие и на равнището на европейски тим, който не се тормози да бъде участник в лигата. Нашите състезателки би трябвало да имат самочувствието да играят в този шампионат. Трябва да изградим имидж на клуб, който е непрекъснат участник в Шампионската лига. Играли сме единствено с ВакъфБанк (Истанбул) и тях ги познавам по-детайлно. Безие и Алианц МТФ (Щутгарт) разчитат на чужденки. Детайлно ще разузнаваме Безие в трите дни след мача с Берое. Далече са от равнището на ВакъфБанк, само че играят един доста добър волейбол. Алианц съумя да отстрани тим като Волей Алба (Блаж), който беше финалист в Шампионската лига през предишния сезон. Нашето състезание наподобява с една концепция по-добро от предходното. Играехме в Турция с тимове, които имат по-голям бюджет от нашия, само че не ни превъзхождат. Трябва да отдаваме и значимото на това нещо. Щом успяхме да вкараме в залата 4000 индивида значи нещо се е случило. Трябва да бъдем положителни за това какво се прави", разяснява Петков на конференция в Пресклуб България през днешния ден.

"Надявам се през новия сезон да покажем едно ново лице на Марица. Пожелавам си да създадем едно положително показване в Шампионската лига и да запишем доста победи в шампионата. Да бъда капитан е доста огромна отговорност за мен. Надявам се моята основна роля да бъде вътре в игрището, да вдъхвам тласък на тима и да дам най-хубавото от себе си", показа капитанката на отбора Нася Димитрова.

"За мен като играч присъединяване в Шампионската лига е едно от най-емоционалните и най-отговорни неща в кариерата ми. Когато играем пред родна аудитория, възприятието е ужасно. Надявам се хората да ни поддържат, както го направиха през предходната година. Относно първият конфликт с Безие, считам, че те са един реализуем противник, в случай че съблюдаваме тактическите инструкции. Очаквам победи в Шампионската лига", сподели либерото на пловдивчанки Жана Тодорова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР